PRED VELIKU BORBU

Video / Kanelo pokazao zavidnu formu pa zaplesao u ringu: Osjećam se sjajno

Njegov protvinik Munguja je jedan od najperspektivnijih boksera u supersrednjoj kategoriji.

Kanelo Alvarez. Instagram Screenshot

Di. R.

30.4.2024

Kanelo Alvarez je objavio video na svom Instagramu u kojem je pokazao izvanrednu formu pred meč sa Meksikancem Mungujom (Munguia). 

Kanelo u jako dobroj formi

Podsjetimo, jedan od najboljih boksera današnjice brani naslov prvaka supersrednje kategorije protiv svog sunarodnjaka 4. maja u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Bivši prvak u više kategorija trenirao je u Lake Tahoeu u Kaliforniji, na nadmorskoj visini od oko 6.000 metara pred svoju sljedeću borbu.

- Osjećam se sjajno kad treniram na velikoj nadmorskoj visini. Kad smo razmišljali o odlasku na nadmorsku visinu, razmišljali smo o Lake Tahoeu. Tako smo pronašli ovu teretanu i osjećamo se sjajno jer je to vrlo opušteno mjesto, imamo sve što nam treba i moj kamp ide stvarno dobro. Osjećam se najbolje do sada - rekao je Kanelo na podkastu Big Fight Weekend. 

Kanelo se osjeća jako dobro, što možemo vidjeti i po tome da je svojim vjernim navijačima priredio ples u ringu.

Munguja može iznenaditi šampiona 

Kanelov protvinik Munguja je jedan od najperspektivnijih boksera u supersrednjoj kategoriji. Ovaj 27-godišnjak je bivši svjetski prvak WBO u super srednjoj kategoriji. 

Neporaženi Munguja posjeduje mnoge kvalitete, a veliki broj stručnjaka u svijetu boksa smatraju da upravo on može pobijediti Kanela, i da je ključ njegove pobjede pravilno korištenje prednjeg direkta koji će praviti probleme prvaku. 

Bivši bokser Kris Alžieri (Chris Algieri) je govorio o tome kako se može pobijediti Kanelo Alvarez. 

- Kanelo ne voli prednje direkte. Mejveter (Mayweather) je koristio direkte da ga pobijedi, a Sergej Kovalev (Sergey) je pružio puno problema Kanelu jer ima nedovoljno cijenjen direkt kojim priprema te moćne udarce - rekao je Alžieri u razgovoru za ProBox TV.

Meč za titulu u supersrednoj kategoriji između Kanela i Munguje će biti održan 4.maja u Las Vegasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.