PRED MEČ STOLJEĆA

Video / Fjuri na sučeljavanju nije ni pogledao Usika, objasnio je razlog

Borci su uoči meča odradili još jednu konferenciju za medije, a potom i sučeljavanje, koje inače podrazumijeva gledanje oči u oči

Fjuri i Usik na sučeljavanju. Platforma X

N. H.

17.5.2024

Tajson Fjuri (Tyson Fury) i Oleksandr Usik u subotu napokon ulaze u ring, te će se boriti u meču koji je odavno već nazvan „borbom stoljeća“.

Borba za ujedinjenje titula i krunisanje neprikosnovenog kralja teške kategorije održat će se u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

Borci su uoči meča odradili još jednu konferenciju za medije, a potom i sučeljavanje, koje inače podrazumijeva gledanje oči u oči.

Međutim, ovaj put je bio drugačije. Fjuri je stao na binu sa šeširom na glavi i okrenuo se licem prema publici, bočno prema Usiku. Potom je skinuo šešir i napinjao mišiće, čak i razgovarao s publikom, sve dok je Ukrajinac promatrao.

Na pitanje zašto je to učinio, odgovorio je:

- On je tip zastrašujućeg izgleda. Došao sam se opustiti, čekam dok ne uđem u ring u subotu. Razgovori i intervjui su gotovi. Opušten sam i fokusiran.

Inače, prema pisanju „The Independenta“ Fjuri će prema potpisanom ugovoru zaraditi otprilike 70 posto ukupnog iznosa od 14 miliona eura vrijedne borbe, dakle nešto više od 94 miliona. U ugovoru se navodi da jedan milon mora donirati Ukrajini, koja je u ratu s Rusijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.