GODINAMA JE U MADRIDU

Preokret u Realu: Jako bitan igrač bi mogao napustiti klub na kraju sezone

Odlazak Luke čini se neizbježnim, budući da već cijelu sezonu redovno sjedi na klupi

Real Madrid. AP

Dino Ramović

11.5.2024

Mediji u Španiji sve više govore o tome kako Luka Modrić više neće biti igrač Real Madrida ovog ljeta, osim ako se ne dogodi iznenadni preokret u posljednji čas. 

Modrić je želio bitniju ulogu 

Luka neće obnoviti ugovor i napustit će "Kraljevski klub" besplatno, oslobađajući broj 10, koji će vjerojatno pripasti Mbapeu (Mbappe).

Kako navodi dobro informisani insajder, Ramon Alvarez de Mon, Modrića više nećemo gledati u bijelom dresu. Sve ukazuje na to da će on odigrati svoju posljednju utakmicu kao igrač Reala u finalu Lige prvaka protiv Dortmunda, gdje će se pokušati oprostiti se na veliki način.

Odlazak Luke čini se neizbježnim, budući da već cijelu sezonu redovno sjedi na klupi. 

Međutim, prije nekoliko mjeseci počeo je izgledati zadovoljnije svojom novom ulogom u ekipi, a njegova je igra bila prilično dobra. 

Ne zna se je li razgovarao s predsjednikom kluba Florentinom Perezom kako bi mu to rekao ili će to tek učiniti. Ukoliko zaista napusti klub, Luka će okončati izuzetno uspješno razdoblje u kojem je postao jedan od najboljih veznih igrača u historiji Madrida i za neke i u historiji fudbala.

Mbape će preuzeti desetku

Sve ukazuje na to da će Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), koji je prošlog petka najavio svoj odlazak iz PSG, uzeti ovaj broj i postati njegov novi vlasnik.

Kilijan nosi ovaj broj u francuskoj reprezentaciji i također bi ga želio nositi u svojoj novoj ekipi.

Ništa nije potvrđeno, budući da njegov potpis još nije služben, ali ako sve bude kako treba, mogli bismo vidjeti i službeno potvrđivanje odlaska Modrića i dolaska igrača iz Pari Sen Žermena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.