ČEKA SE SASTANAK

Problemi u Barseloni: Levandovski bi mogao napustiti klub zbog klauzule u ugovoru

Katalonski klub i dalje smatra Levandovskog ključnim igračem, ali svjesni su da će napadač ove godine napuniti 36 godina

Robert Levandovski. AP

Di. R.

12.5.2024

Barselona je organizovala sastanak sa Robertom Levandovskim (Lewandowski) i njegovim predstavnicima kako bi razgovarali o Robertovoj plati za sezonu 2023/2024. godine.

Kako prenose španski mediji, sportski direktor Barselone Deko (Deco) i predsjednik kluba Laporta, razgovarali su predstavnikom Levandovskog Pinijem Zahavijem.

Ugovor koji je Levandovski potpisao prije dvije godine trebao bi se povećati na 30 miliona eura, ali Barselona će pokušati pregovarati o tom povećanju plate igrača. 

Katalonski klub i dalje smatra Levandovskog ključnim igračem, ali svjesni su da će napadač ove godine napuniti 36 godina.

Ćavi (Xavi) i ostali tragaju za novim napadačkim rješenjima ovog ljeta, a govori se da bi Levandovski mogao napustiti klub.

Njihov je maksimalni budžet za plate postavljen na 205 miliona eura od strane LaLige što je ogromno smanjenje u odnosu na 2023. godinu.

Morat će se riješiti igrača, a iako je Levandovski jedan od najboljih napadača na svijetu, njegova forma ove sezone nije opravdala njegovu ogromnu platu.

Vidjet ćemo da li će Leva pristati da mu se ne poveća plata ili će potražiti neku drugu sredinu.

On će zaraditi 23 miliona eura ove sezone a ta cifra bi se trebala povećati na 27 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.