OBJASNIO

Sportski direktor Intera: Htjeli smo zadržati Džeku, jedan igrač je promijenio našu odluku

Inter nije produžio ugovor sa Dijamantom jer su bili uvjereni da će Lukaku, koji je bio na pozajmici, potpisati ugovor na nekoliko godina

Auzilijo i Džeko. Platforma X

Di. R.

13.5.2024

Sportski direktor milanskog Intera, Pijero Auzilijo (Piero Ausilio), je u jednom razgovoru za italijanske medije rekao da je klub imao namjeru zadržati Edina Džeku u svojim redovima.

Najveći "krivac" što Džeko nije ostao član Intera je Romelu Lukaku.

Čelnici Intera su imali plan da Lukaku predvodi napad ove ekipe i bili su uvjereni da će uspjeti otkupiti njegov ugovor, nakon što je on kod njih proveo godinu dana na posudbi.

Lukaku na kraju nije prešao u Inter i tako je milanski velikan ostao bez napadača.

Inter nije produžio ugovor sa Dijamantom jer su bili uvjereni da će Lukaku, koji je bio na pozajmici, potpisati ugovor na nekoliko godina. 

- Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno - rekao je Auzilijo pa dodao:

- Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio izrazito dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama dok bi Turam (Thuram) stigao svakako - zaključio je sportski direktor Intera.

Lukaku je potpisao za Romu i do sada je upisao 46 nastupa u kojima je postigao 20 golova i dodao 4 asistencije.

Džeko je prešao u Fenerbahče i do sada je upisao 44 nastupa u kojima je postigao 24 gola i dodao 9 asistencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.