NAKON NOVOG PORAZA

Je li moguć ovakav scenarij: Poznati trener objavom o Đokoviću šokirao svijet

Đoković je ranije najavio kako bi se želio takmičiti i na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu

Đoković: Je li realna priča - Avaz
Dnevni avaz
Kraj za Đokovića - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Đoković: Ispao iz Rima - Avaz
+2
E. Ć.

14.5.2024

Mark Peči (Petchey), nekadašnji 80. igrač svijeta i bivši trener Endija Mareja (Andy Murray), smatra kako će Novak Đoković (37) otići u penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Đoković ove sezone igra u lošoj formi, a za sada nije osvojio nijedan trofej. I uoči sezone je bilo jasno da su Novaku najvažnije Olimpijske igre, ali njegova loša forma iznenađenje je za sve ljubitelje tenisa.

- Stječe li još neko dojam da će Novak napraviti sve što može da na Olimpijskim igrama uzme zlato i onda kaže zbogom tenisu? I dalje je među favoritima za trofeje na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali da bi bio sjajan tako dugo potrebna je ogromna žrtva. Sve podsjeća na Pita Samprasa 2002. godine - napisao je Peči na društvenoj mreži X.

Vidjet ćemo koliko ima istine u njegovim riječima. Inače, Đoković je ranije najavio kako bi se želio takmičiti i na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu.

Podsjetimo, Đoković je nedavno ispao u 3. rundi Mastersa u Rimu gdje ga je šokantno izbacio Čileanac Alehandro Tabilo (Alejandro) s 2:0.

Porazu Đokovića je prethodio i incident dva dana prije meča, kada ga je prilikom potpisivanja autograma s tribina pogodila flaša u glavu.

- Nisam radio testove, ali se danas nisam osjećao prisebno - rekao je Đoković nakon poraza od Tabila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.