NAKON SASTANKA

Čović u Brčkom: Sve ono što radimo jeste da se osigura mir i prosperitet na ovim prostorima

Posebno me veseli, da čak i ako bude neki ogledni primjer i mogućnost da sagledamo neki novi koncept organiziranja izbora za četiri godine

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice. Fena

FENA

14.5.2024

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je večeras da bilo kakve izmjene Izbornog zakona u BiH ne mogu utjecati bitnije navolju hrvatskog naroda u Brčko distriktu.

On je nakon sastanka u Brčkom sa rukovodstvom i članovima organizacije HDZ-a za Brčko distrikt rekao da je siguran kako će ta stranka sa svojim partnerima imati izvrstan izborni rezultat.

- Posebno me veseli, da čak i ako bude neki ogledni primjer i mogućnost da sagledamo neki novi koncept organiziranja izbora za četiri godine, da ove godine provjerimo neku od destinacija te da to bude i ovdje upravo u Brčkom - odgovorio je Čović novinarima na pitanje da li se može očekivati da u Brčko distriktu, sa svojom specifičnosti, bude primjenjen način glasanja i brojanje glasova u skladu sa novim izbornim pravilima.

On je rekao da je došao u Brčko kako bi razgovaro o svim temama te kako se može pomoći sa viših razina vlasti u BiH.

- Siguran sam da naša dobra organiziranost u Brčkom sa dopredsjednikom stranke Antom Domićem na čelu i svi mi koji dobro sagledavamo probleme ovdje bićemo jedan poticaj svim žiteljima Brčkog kako bi se ovaj prostor trajno zaštitio od bilo kakvih negativnih utjecaja - naglasio je Čović i dodao da sve ono što rade kao stranka jeste da se osigura mir i prosperitet na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima svi oni koji su davno otišli odavde zbog raznih nesigurnosti treba jednostavno da prepoznaju da nema ljepšeg mjesta za život nego ovo ovdje, te da je na političarima da to prakticiraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.