SRBIJA

Čovjek koji je Vučiću prijetio smrću iza sebe ima 50 kaznenih djela

Još jednom je ponovio da je izuzetno potresen atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica

Aleksandar Vučić. Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

FENA

16.5.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio da je žitelj Sombora koji je uhićen jer mu je prijetio na društvenim mrežama, ranije izvršio oko 50 kaznenih djela, uključujući razbojstva i teške krađe.

Najteža djela

"Taj čovjek je svakog dana u životu činio najteža kaznena djela - od razbojstva, teške krađe... U onome što su mi poslali, bilo je negdje oko 50 kaznenih djela", rekao je Vučić novinarima u Kotoru, gdje je sudjelovao na samitu o Planu rasta EU za Zapadni Balkan.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije je jutros priopćilo da je D.M. iz Sombora uhićen zbog prijetnje ugrožavanjem sigurnosti predsjednika Srbije.

Vučić je na društvenoj mreži "X" u srijedu naveo da je šokiran atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica i da se "moli za zdravlje velikog prijatelja Srbije", a ispod te objave pojavile su se prijeteće poruke u kojima piše da je predsjednik Srbije "sljedeća meta".

Još jednom je ponovio da je izuzetno potresen atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica i da vjeruje da će u narednim danima zajedno s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dobiti suglasnost od obitelji lidera da odu ga posjete.

Reakcija Vučića na najavu Kosova da priprema Nacrt statuta ZSO

U reakciji na najavu da Vlada Kosova priprema Nacrt statuta Zajednica srpskih općina (ZSO) koji će uputiti Ustavnom sudu do kraja ovog mjeseca, Vučić je kazao kako se radi o "još jednom triku", prenosi Beta.

"Riječ je o još jednom triku koji zajednički provode Albin Kurti i njegovi pomagači", rekao je Vučić u obraćanju novinarima u Kotoru poslije sudjelovanja na Samitu lidera Zapadnog Balkana koji je održan u tom gradu.

Vučić se zapitao zašto kosovske vlasti pripremaju svoj tekst kad se u Briselskom sporazumu jasno kaže da to treba da uradi menadžment Srbije ili ako se Srbija složi kao što se "konceptualno i u načelu suglasila" da to bude tekst koji je predala Europska unija.

Potez Kosova

Vučić je ponovio da je "naravno riječ o triku" zato što Englezi pritiskaju sve druge zemlje da prihvate članstvo Kosova u Vijeće Europe.

Potez Vlade Kosova dolazi uoči sjednice Odbora ministara Vijeća Europe, na kojoj članstvo Kosova u toj organizaciji nije uvršteno na dnevni red, pošto su Francuska i Njemačka zatražile od Kosova da poduzme konkretne korake kako bi Nacrt statuta ZSO dostavila na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu, podsjeća isti izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.