KORISNO ZNATI

Vještine uspješnih lidera: Kako plasirati proizvod ili uslugu

Uvjeravanje je možda najvažnija od svih

Odbacite strahove i sumnje. Whole family living

Dž. R.

14.5.2024

Pokretanje i održavanje biznisa nije nimalo lako, posebno u današnja turbulentna vremena, no osim što treba znati plasirati proizvod na tržište i imati malo više ili manje sreće, jako je bitno i imati karakteristike i vještine istinskog lidera.

Komunikacija s klijentima

Iako se to često zanemaruje, vještina pisanja iznimno je bitna. Naime, podosta komunikacije vodi se upravo pisanim putem pa je sposobnost znati artikulirano reći šta želite, ponekad presudna.

Ljudi često zbog neiskustva i izostanka samopouzdanja imaju strah od javnih nastupa. Radite na tome, jer to je ono što često zna biti presudno u smislu da prodaje proizvod ili sklapa vrijedne poslove.

Vaša perspektiva

Uvjeravanje je možda najvažnija vještina u biznisu, ali i kao društvena vještina. Kroz kvalitetno uvjeravanje, moguće je postaviti drugu osobu ili osobe u vašu perspektivu pa automatski vide onako kako i vi vidite.

Iako će poduzetnici često uzimati računovođu, moraju znati osnove računovodstva. Ma, i daleko više od osnova. Dakle, pod time se misli na svaki detalj koji se tiče samog procesa sklapanja ugovora, kupovina, prodaja, prihoda, rashoda, poticaja, poreza itd.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.