AUTO-MOTO

Nakon dugo vremena stigle nove, ali loše vijesti o Michaelu Schumacheru

Gotovo su dvije godine prošle od skijaške nesreće

Autor:(A. Vr.)

25.11.2015

 

 

Gotovo su dvije godine prošle od skijaške nesreće koja je pogodila sve zaljubljenike u automoto sport. Michael Schumacher doživio je 29. decembra pad na francuskom skijalištu Meribel, nakon čega je stavljen u stanje umjetne kome kako bi se sanirale povrede glave. Nijemac je navodno budan i pri svijesti, no prema riječima bivšeg predsjednika Ferrarija Luce Cordera di Montezemola njegovo stanje je jako loše.

"Grozno je vidjeti ga u ovakvom stanju. Čovjek ne zna što bi napravio. On je izniman vozač, čovjek i prijatelj. Divim se snazi njegove obitelji, Corinne i djece i kako pomažu Michaelu. Svim srcem se nadam da ću uskoro čuti dobre vijesti", rekao je u razgovoru za RTL teleziviju.

Predsjednik Svjetske automobilističke organizacije (FIA) Jean Todt često posjećuje Schumachera i dalje čvrsto vjeruje u njegov oporavak.

"Često posjećujem Michaela. On se bori, pa se i mi moramo nastaviti boriti s njegovom obitelji", rekao je Todt.

Bivši svjetski prvak i njegov sunarodnjak Sebastian Vettel posvetio je Michaelu pobjedu na utrci Race of Champions u Londonu ovoga vikenda.

"Svima nam je teško što Michael ne može biti s nama. Znamo da Michael nije dobro, ali se bori i želimo mu sve najbolje. On je dobar prijatelj i nedostaje nam", rekao je Vettel.

U riječima aktualnog vozača Ferrarija dalo se naslutiti da se stanje njegovog sunarodnjaka uistinu pogoršalo.

Schumacher je na kućnom liječenju od septembra prošle godine, a njegova porodica se odlučila na stopostotnu privatnost pa je teško saznati prave informacije iz prve ruke. Posljednje ohrabrujuće novosti dala je njegova menadžerica Sabine Kehm, koja je u maju ove godine objavila da se njegovo stanje popravlja, ali sporijim tempom s obzirom da je riječ o teškim povredama glave.

Najveći njegovi navijači, ali i gotovo svaki čovjek koji je upoznat s njegovim likom i djelom, nadaju se da će kad tad Schumacher ponovno moći normalno živjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.