AUTO-MOTO

Mercedes neće terenca bez krova

Avaz.ba

17.8.2017

Mercedes neće praviti terenca bez krova jer direktor dizajna Robert Lesnik misli da je to loša ideja. 

Kompanije kao što su Range Rover i Nissan, poznate su širom svijeta između ostalog i zahvaljujući svojim terencima/kabrioletima, kao što su na primjer Evoque i Murano modeli. Iako je uspjeh ova dva modela jasno vidljiv, postavlja se pitanje da li će i Mercedes uraditi ništo slično sa nekim od svojih modela? 

Kratak i jasan odgovor je da nema šanse da se tako nešto desi. 

Pored Maybach G650 Landaulet modela koji ionako nije pravi kabriolet, Mercedes se neće odlučiti da krene stopama svoje konkurencije. Direktor dizajna Robert Lesnik je izjavio da bi takav projekat bio težak, skup i rizičan prije svega. On je rekao da je tako nešto lako uraditi kada nemaš šta da izgubiš, i da postoji neki razlog zašto je samo jedan takav model na tržištu, mislići na Evoque. 

Također je rekao da kada se pravi kabriolet od automobila sa troja vrata već postoji struktura, ali da bi od GLC modela napravili kabriolet, morali bi da promjene istu u potpunosti, kao što je Nissan uradio sa Murano modelom. Tako koncept sa slike izgleda nikada neće zaživeti, što je možda i dobra stvar


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.