AUTO-MOTO

Prve fotografije: Zablistao novi BMW Z4

Avaz.ba

17.8.2017

Na Interentu su se pojavile fotografije konceptne verzije nasljednika aktuelnog roudstera Z4, uoči zvanične premijere ovog automobila na "Konkursu elegancije" u kalifornijskom Pebble Beachu.

U očekivanju tehničkih detalja, prve fotografije koncepta otkrivaju radikalno drugačiji dizajn spoljašnjosti od prethodnika, sa izrazito oštrim linijama, prorezima na poklopcu motora i farovima agresivnog oblika, koji se prostiru bočno, ali i usijecaju u haubu.

Zadnjim dijelom automobila dominiraju široka i veoma tanka stop svijetla, otvori za vazduh iza točkova i dvostruki trapezodini završeci izduvnih cijevi.

Iza sjedišta se nalaze interesantno oblikovani zaštitni "rol-bar" elementi. S obzirom da se radi o konceptnoj verziji, koja prije svega ima za cilj da svojim dizajnom ostavi snažan utisak na posmatrača, umjesto standardnih spoljnih retovizora postavljena su tanka, izdužena ogledala i vjetrobransko staklo sa izuzetno tankim ramom.

Koncept novog BMW-a Z4 biće jedan od centralnih eksponata na štandu njemačkog proizvođača na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, dok bi nešto izmenjena produkcijska verzija treba biti prikazana na sajmu u Ženevi 2018.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.