AUTO-MOTO

U Tuzli predstavljen novi Renault Koleos: Gama je kompletna

Startna cijena u BiH je 51.800 KM

Piše: Avaz.ba

17.10.2017

GUMA M, ovlašteni uvoznik automobila Renault, Dacia i Nissan za BiH, domaćoj javnosti je u Tuzli prezentirao prvi Renaultov SUV model u D segmentu – Koleos. 

Uz savršen spoj vrhunske tehnologije, robusnosti i udobnosti, novi Koleos kompletira Renaultovu gamu popularnih crossover vozila, uz već poznate modele Captur i Kadjar.  

Veći brat

Kao veći brat popularnog dvojca, novi Koleos se ističe vanjskim dimenzijama (dužina 4.762, širina 1.864 mm), kao i međuosovinskim razmakom od 2.705 mm, koji je jedan od najvećih u toj klasi.

To mu osigurava obilje prostora za putnike, neovisno o tome sjede li na prednjim ili zadnjim sjedištima.

Pet zvjezdica

Koleos nove generacije se kupcima u BiH nudi po cijeni već od 51.800 KM za verziju opremljenu provjerenim dizelskim dCi motorom snage 130 KS i bogatom opremom Zen, koja, pored ostalog, obuhvata R-Link2, LED dnevna svjetla, dvozonski klima-uređaj, 17-inčne aluminijske felge, ABS i ESP sistema, sistem za pomoć pri parkiranju, kao i sistem za upozorenje na eventualni frontalni sudar.

Kao i u svim Renaultovim automobilima, naglasak je stavljen na sigurnost, pa je tako i novi Koleos ocijenjen sa maksimalnih pet zvjezdica na nezavisnim Euro NCAP testovima sigurnosti.  

Verzijal za izbirljive

Za najzahtjevnije, tu je Koleos Initiale Paris, uz koji serijski dolazi jači 2.0 dCi motor snage 175 KS, All Mode 4x4 pogon na sva četiri točka i automatski X-Tronic mjenjač.

Ova vrhunski opremljena luksuzna verzija u BiH dolazi po cijeni od 76.900 KM do registracije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.