AUTO-MOTO

Deset najljepših automobila 2017. godine

Avaz.ba

27.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Automobil je postao mnogo više od običnog prevoznog sredstva, a Business Insider predstavio je 10 najljepših automobila u 2017. godini.

Porsche Panamera

Nekada ružno pače Porscheove linije, a sada je druga generacija Panamere prava ljepotica.

Nova Panamera posjeduje redizajnirani zadnji dio sa elegantnom krovnom linijom – potez koji je popravio neugodne proporcije prethodnog automobila.

Sada je nazvan Car Insider za 2017. godinu.

McLaren 720S

Prvi od superautomobila druge generacije McLarena debitovao je na sajmu automobila u Ženevi u martu.

Najzanimljivija i kontroverzna karakteristika 720-e je prednja ''utičnica za oči''. Kao i kod svakog McLarena, izgled 720-e diktira funkcijom.

Iako kreacija dizajnera Rob Melvila nije ono što mi nazivamo klasično lijepim, ali je svakako zapanjujuće i promišljeno.

Alfa Romeo Giulia

U svijetu ispunjenom dizajnom automobila, Alfa Romeo odbija da se utopi u gomili.

U Hotrodu Giulia Kuadrifoglio, nezaboravan izgled počinje sa Alfa-om trouglastom rešetkom i pokriven je zakrivljenim zadnjim krajem sa četvorostrukim izduvavanjem i masivnim difuzorom.

Range Rover Velar

Opće je poznato da Jaguar Land Rover zapošljava dva od najtalentiranijih dizajnera u automobilskom poslu. Jedan od njih je Land Rover-ov Geri MekGavern (Gerri McGovern). Posljednjih godina, MekGavern je krenuo da dodaju dozu kosmopolitskog stila zvaničnom off-roaderu zemljanog gospodina.

U Velaru, Range Rover posjeduje vozilo koje će svojim korporacijskim rođacima, Jaguaru F-PACE-u, oštro parirati za titulu najljepšeg SUV-a na svijetu.

Volvo S90

Kada je riječ o stilu i ljepoti, Volvo vam obično neće pasti na pamet.

U modelu S90, Volvo ima vrhunski luksuzni sedan koji odiše stilom i sofisticiranošću. Njegov dizajn je elegantan, suptilan i nezahtjevan. Jednostavno rečeno, lijep je.

Ferrari Portofino

Portofino je Ferrarijev najnoviji model i zamjena za odlazeći kalifornijski turbo.

Elegantan tvrdi gornji kabriolet zasniva se na stilu i ličnosti klasičnih Ferrari Spajdera u prošlosti.

Lexus LC 500

Tokom proteklih nekoliko godina, Lexus i njegova rešetkasta vretena su polarizirali automobilsku zajednicu. Međutim, novi LC 500 kupe luksuznog brenda je potpuno drugačija priča. Misle da se svi možemo složiti da je to jednostavno prekrasno.

Zapanjujući izgled LC počinje sa najuspješnijom implementacijom rešetke vretena do sada. Pored toga, silueta automobila i izdužene ivice čine zaista uzbudljivu vožnju.

Lamborghini Huracan

Kritičari modela Lamborghini na početku su rekli da je njegov dizajn jednostavan, a mnogi se nisu složili sa tim.

Bebi-Lambo je elegantan, ali ipak efikasno prenosi pretjeranu ličnost bijesnog bika, bez ukrasa, koji su krasili mnoge Huracanove prethodnike.

Za novi Huracan Performante, fokus je stavljen na prugu, Lamborghini je dizajnirao automobil sa trikotnim spojlerom. Međutim, mali Lambo ostaje jedan moćan automobil.

Aston Martin DB11

DB11 je pravi uspijeh doživio kada je dizajner Aston Marek Reichman ponudio potpuno novi proizvodni model. Svi se slažu da je odradio odličan posao.

Reichmanov DB11 je modernog i zavodljivog izgleda kakav je Aston i naumio.

Ford GT

Dame i gospodo, vrhunski američki superautomobil. Samo nekoliko automobila su prijatne za oko kao Ford GT.

Estetski, to je čudesno izvedena ravnoteža između aerodinamike i on je prema anketama ubjedljivo najprivlačniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.