Komforniji, sigurniji i praktičniji: Novi Opel Crossland X nudi bezbroj noviteta

Avaz.ba
10.01.2018 16:33
A
A
A

Stilski izražajan i funkcionalan, Opel Crossland X kombinira praktičnost i prostranost sa ''kul'' izgledom jednog SUV-a.

Adekvatno skrojene, visokokvalitetne, originalne Opelove dodatne komponente čine ovaj popularni krosover još komfornijim, sigurnijim i praktičnijim.

Za zimovanje, primjera radi, sveobuhvatna ponuda uključuje krovne kutije i nosače, kao i opremu zaduženu za komfor, sigurnost, zaštitu i info-zabavu.

Naravno, tu su i neizbježni zimski pneumatici i lanci za snijeg, kao i čitava lepeza dizajnerskih i OPC stilskih elemenata.

Više stila: Pretvaranje Crosslanda X u automobil koji momentalno privlači poglede

Opel nudi stilske asesoare koji čine Crossland X vizuelno još privlačnijim. U ove komponente se ubrajaju atraktivni paneli na pragovima u aluminijumskom stilu sa LED osvjetljenim Opelovim logoom, kao i OPC Line obloge papučica od nehrđajućeg čelika koje vozaču donose sportski osjećaj.  

Fiksni aluminijumski stepenici sa površinom od nehrđajućeg čelika (i gumenim insertacijama radi preveniranja klizanja) posebno skrojeni za Crossland X, olakšavaju pristup krovnim nosačima i kutijama. Njihova elegantna forma također privlači poglede, i naglašava ''kul'' pojavu Crosslanda X.

Posebno u zimsko doba, crni Opel štitnici za blato štite boju Crosslanda X od blata, soli, šljunka i snijega. Oni se lako stavljaju na vozilo bez neophodnog alata i laki su za čišćenje.

Višenamjenska oprema za gepek prostor i enterijer

Ogrebotine i fleke u gepeku prostoru Crosslanda X su stvar prošlosti, zahvaljujući zaštitnom trimu, koritu i inteligentnom FlexOrganizeru. Korito sa slojem protiv klizanja održava gepek čistim i urednim, dok visoke, fiksne ivice osiguravaju zaštitu od prljavštine i vlage. Putnici obuveni u gumene čizme ili cipele za skijanje mogu bezbrižno da smjeste noge na gumene podne patosnice– tako da putnički odjeljak ostaje čist.

Opel također nudi brojne FlexConnect elemente. Oni se lako kače i odvajaju sa prednjih naslona za glavu. Ovaj pribor može da drži različite uređaje, kao što su tableti ili knjige, za gledanje filmova ili čitanje. Pored toga, FlexConnect kuka i vješalica mogu da se prikače na osnovni nosač – što je korisno za odlaganje odjeće ili kesa. Dodatni komfor u drugom redu sjedišta osigurava preklapajući stočić sa integriranim držačem za čaše. Stočić nudi čvrstu ravnu površinu i može da se sklopi radi uštede prostora kada se ne koristi. Dodaci za držače za čaše i odlaganje kozmetike, kancelarijski materijal ili manje predmete, zaokružuju čitav spektar asesoara koji enterijer vozila čine čistim i urednim.

Ukoliko su tu ljubimci ili veći predmeti, fiksna rešetka ih drži sigurno u gepeku u slučaju naglog kočenja. Bezbjednosna pregrada, napravljena od presvučenog čelika, može biti instalirana iza naslona za glave na zadnjoj klupi. Pored toga, fleksibilna Opelova bezbjednosna mreža za gepek, koja može biti pričvršćena za pod uz pomoć kukica, osigurava da ne dođe do tumbanja gepeka unaokolo.

Opelova ponuda, kada je dodatna oprema u pitanju, uključuje i širok raspon dostupnih transportnih i sistema nosača za sportske ekskurzije i putovanja.

Sistem Thule nosača, ''Xtender 739'', primjera radi, nosi do šest pari skija i do četiri snouborda. Kutije različitih dimenzija – kao što su aerodinamički oblikovane kutije ''Excellence'' – takođe mogu biti zakačene za bazni krovni nosač.

Kutija dimenzija 2.180 x 940 x 400 milimetara, može da se otvori s obje strane, što utovar i istovar čini mnogo lakšim. 

Zapremina gepeka Crosslanda X na taj način raste za do 470 litara – što je dovoljno prostora za gepek cijele porodice tokom zimovanja. 

Više o:

Opel Crossland X