AUTO-MOTO

Citroen predstavio još jedan mali SUV u našoj zemlji: Onakav kakvim su ga željeli kupci

Avaz.ba

16.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nakon otkrivanja modela C5 Aircross, Citroen je svoj međunarodni pohod na područje SUV-ova nastavio novim C3 Aircrossom, kompaktnim SUV-om nove generacije i snažnog karaktera.  

Ovaj SUV, koji je prije nekoliko dana predstavljen i u našoj zemlji, ima jedinstven oblik, originalan dizajn i velike mogućnosti personalizacije, uz 85 kombinacija vanjskog i pet kombinacija unutrašnjeg uređenja. Nadahnut je zahtjevima kupaca, odlikuje se prostranošću i modularnošću te je, zahvaljujući ostakljenom panoramskom krovu, otvoren prema okolici. 

Grad i cesta

S dužinom od 4,15 metara, C3 Aircoss se s lakoćom kreće u gradu i na otvorenoj cesti te, zahvaljujući povišenom podvozju, zaštitnim oblogama, kao i sistemima Grip Control i Hill Assist Descent, omogućava bijeg iz svakodnevice. Automobil ima i 12 sistema za pomoć u vožnji, kao što su head-up ekran i četiri tehnologije za bolju umreženost, među kojima je i bežično punjenje pametnog telefona.

Dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor dostupan u kabini i naglašava sigurnost. Nudi široka i udobna sjedišta te se ističe izvrsnom prostornošću (većom visinom ispod krova, prostorom za noge...), visokim nivoom modularnošću (klizna klupa ima dva zasebna dijela, a sklapanjem suvozačevog sjedišta stvara se tovarna dužina od 2,40 metara) i izdašnom zapreminom prtljažnika od 410 litara, koja se može povećati do maksimalnih 520.

Bežično punjenje

Ukorak s vremenom, C3 Aircross opremljen je domišljatim pretincima koji obuhvataju mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na centralnoj konzoli.  

Nudi, također, sveobuhvatnu gamu sistema pomoći u vožnji kao što su Active Safety Brake, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine te korisne tehnologije za svakodnevnu upotrebu, poput asistenta za parkiranje ili navigacije.

Cijena od 26.428 KM 

Na tržištu Bosne i Hercegovine C3 Aircross je dostupan s tri benzinska i dva dizelska motora, s rasponom snage od 82 do 130 KS. Cijena starta od 26.428, koliko košta osnovna benzinska verzija sa 1,2-litarskim motorom od 82 KS, a zaustavlja se na 38.020 KM, koliko je potrebno izdvojiti za 120 KS snažnu dizelsku verziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.