AUTO-MOTO

Velika potražnja: Novu Insigniju naručilo više od 100.000 kupaca

Avaz.ba

25.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Za manje od godinu otkako je počela prodaja nove Insignije, Opel je širom Evrope primio više od 100.000 narudžbi za ovaj automobil, saopćio je taj njemački proizvođač.

Nova Insignia, koja se proizvodi u fabrici u Riselshajmu, dostupna je kao Grand Sport limuzina, Sports Tourer karavan i u kros verziji Country Tourer sa pogonom na sve točkove. U vrhu proizvodne game nalazi se GSi sportska verzija, koja se može naručiti u limuzinskoj ili karavan varijanti.

Nova Insignia je pogonjena paletom turbo četvorocilindarskih motora, kako u dizel, tako i benzinskim verzijama, u zapreminskom rasponu od 1.6 do 2.0 litra, u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim ili šestostepenim i osmostepenim automatskim mjenjačima.

Opel je saopćio da devet od deset novih Insignia naručenih do sada, dolaze sa opcionim, Navi 900 IntelliLink multimedijalnim sistemom. Integrirana navigacija prikazuje se na osmoinčnom kolor displeju osjetljivom na dodir.

Navi 900 IntelliLink je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama za povezivanje smartphone uređaja u automobilu.

Ukoliko je kabina opremljena i OnStar sistemom, pametni telefoni se mogu povezati sa 4G/LTE Wi-Fi pristupnom tačkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.