AUTO-MOTO

Rađa se nova klasa: Pogledajte novi AMG GT

Index.hr

20.2.2018

Tačno godinu dana nakon predstavljanja studije AMG GT concept u Affalterbachu je rođen treći model iz AMG-a, limuzinski GT.

AMG GT s četvera vrata mnogi su prozvali AMG GT4, no pravo ime u Mercedesu još uvijek kriju. Nema sumnje da će poveznica s modelom GT biti sveprisutna, ipak je to najjači adut s kojim igraju. S druge strane stola su Porsche Panamera, novi Audi RS7 i još poneki u najavi. A protiv njih CLS AMG 63 ne bio dovoljno uvjerljiv, misle u Mercedesu, pa dalje od CLS 53 nisu ni išli. Vjerojatno ne, jer znaju da AMG ima potencijala da paralelno u gami drži dva vlastita modela, a time će svaka sumnja oko najboljeg u svijetu supersportskih limuzina biti otklonjena. 


Najnovije fotografije prikazuju automobil na putu od sjedišta u Affalterbachu, preko lokalnih cesta, pa kroz grad do trkaće staze. Sudeći prema fotkama svuda se dobro snalazi, pa i na stazi. A kako je od atraktivnog coupea posudio stil tako će i motore, točnije V8 u rasponu snage od 476 do preko 600 KS. Tko zna, možda će zbog dostupnosti uletjeti i šestcilindraš kalibra CLS 53, a smiješi se i hibridna izvedba. U potonjem slučaju možemo očekivati na preko 800 KS i sprint do 100 km/h u manje od tri sekunde.

Podsjetimo, model ima svjetsku premijeru na ženevskom sajmu automobila 6. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.