REPUBLIKA SRPSKA

Opozicija u RS: Za izbore jednog kandidata da predloži SDS, a drugog PDP

Fena

24.1.2018

Predsjedništvo PDP-a izrazilo je podršku predsjedniku stranke Branislavu Borenoviću i rukovodstvu partije za nastavak razgovora s ciljem postizanja konačnog dogovora o zajedničkim kandidatima Saveza za promjene (SzP) za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz RS, po principu da jednog kandidata predloži SDS, a drugog PDP.

Na sinoćnoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banja Luka  najoštrije je osuđeno najavljeno poskupljenje grijanja, jer se, kako su zaključili, radi o novom udaru na standard građana vlasti, predvođene SNSD-om, i to nakon usvajanja akciza, koje će izazvati lančana poskupljenja.

PDP smatra da je grijanje u Banjoj Luci ove sezone na veoma niskom nivou.

-Tehnološki je vraćeno u prošlo stoljeće, s tzv. šporet-toplanom na drva, a nastavljeno je i sa sumnjivim nabavkama, jer je MUP RS podnio krivičnu prijavu za jedinu nabavku mazuta koju je nova gradska vlast provela. Iz ovih činjenica vidljivo je da gradska vlast, predvođena SNSD-om i gradonačelnikom Igorom Radojičićem, nastavlja kontinuitet svih dosadašnjih SNSD-ovih vlasti u Banjoj Luci, te da nisu ispunili očekivanja građana - navedeno je u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.