GRADONAČELNIK ZVORNIKA

Ivanović za "Avaz": Nastavljamo ranije definisane projekte, očekujem dobru saradnju s povratnicima

Ono što je najbitnije da radimo na stvaranju poslovnog ambijenta, koji bi dao doprinos da neko od investitora sutra dođe u Zvornik, kazao je Ivanović

Bojan Ivanović: Izlaznost me još više obavezala. Glas Zvornika

6.2.2023

Bojan Ivanović je novi gradonačelnik Zvornika. Riječ je o osobi koja je bila zamjenik njegovog prethodnika Zorana Stevanovića, koji je nakon oktobarskih izbora prihvatio mandat u Narodnoj skupštini RS.

Ivanović je znao da će postati gradonačelnik i prije samog dana izbora, obzirom da je bio jedini kandidat za gradonačelnika, pa mu je bio dovoljan samo jedan glas kako bi to postalo službeno. Ipak, ovaj kandidat SNSD je bez glasova dijaspore dobio 15.293 glasa, što je na kraju bilo približno izlaznosti u drugim općinama, gdje je bilo više kandidata.

Mijenja se samo osoba

Bojan Ivanović je za portal „Avaza“ otkrio šta se može očekivati od njega u narednom periodu.

- Prije svega bih se zahvalio svim biračima koji su jučer uzeli učešće na vanrednim izborima u Gradu Zvorniku, pogotovo zbog specifične situacije jer je bio samo jedan kandidat. Da budem iskren, očekivali smo i manju izlaznost nego što je bila, a obzirom na dobivenu podršku to me još više obavezalo, da stvari koje smo govorili ćemo raditi u narednom periodu – rekao je Ivanović za portal „Avaza“.

On ističe da se od njega može očekivati kontinuitet ranijih politika.

- Ovdje se samo mijenja osoba koja će biti na mjestu gradonačelnika, a svi planovi, programi i projekti su ranije definisani i provodit će se planiranom dinamikom. Kada su u pitanju projekti i planovi, to su izgradnja vodovoda Pilica-Lokanj, Vodovod Zapad, koji obuhvata devet mjesnih zajednica od Karakaja do Križevića i Oraovca, zatim izgradnja garaža i parking prostora u samom gradu, izgradnja obaloutvrda rijeke Hoče i Drine. Riječ je o rijekama koje su nam pravile velike štete tokom poplava 2010., 2014. i nažalost u januaru ove godine – kazao je Ivanović za „Avaz“.

Pojašnjava da će fokus biti i na poboljšanju infrastrukture, kako u gradu, tako u mjesnim zajednicama, od putne do elektro i vodovodne. Najavio je i poboljšanje usluga u svim preduzećima kojima je Grad osnivač.

- Ono što je najbitnije da radimo na stvaranju poslovnog ambijenta, koji bi dao doprinos da neko od investitora sutra dođe u Zvornik, investira u neki pogon, u neku proizvodnju, da se uposli naše stanovništvo, jer to jedini način da se ljudi zadrže na ovim prostorima, a ne da se odsele.

Projekti za povratnike

Zvornik je jedna od najvećih povratničkih zajednica, pa smo pitali Ivanovića i šta mogu očekivati građani bošnjačke nacionalnosti u gradu koji će on voditi.

- Zvornik je sigurno primjer lijepe saradnje i Gradske uprave i svih povratnika i Bošnjaka, naših sugrađana. Dosta se radilo i u povratničkim mjesnim zajednicama, prije svega uz sufinansiranje Gradske uprave i Federalnog ministarstva. Upravo Vodovod Zapad je jedan od projekata gdje je najveći broj bošnjačkih mjesnih zajednica. Bošnjaci su jednaki sugrađani, kao i svi ostali, očekujem i dalje dobru saradnju kao što smo već imali, ako ne i bolju – zaključio je Ivanović za „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.