SARAJEVO

Popustio nakon pritiska javnosti i Vlade: Na Igmanu i Bjelašnici ostaju cijene karata od prošle godine

Cjenovnik će biti koliko-toliko pristupačniji skijašima i posjetiocima

Piše: A. NALO

25.11.2017

Nadzorni odbor preduzeća ZOI '84, na čijem je čelu predsjednica Mersa Kustura, na posljednjoj sjednici stavili su van snage odluku o poskupljenju ski-karata na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici.

Dovoljno razloga

Na ovaj potez odlučili su se nakon javnog protesta građana i prijetnje iz Vlade KS da će ova kompanija, ukoliko ostane pri svom stavu, ostati bez pola miliona KM iz budžeta! To je očigledno bio dovoljan razlog da se u ZOI '84 predomisle i iz ladice ponovo izvuku stari cjenovnik, koji je koliko-toliko pristupačniji skijašima i posjetiocima zimskih centara.

Nadalje, od Uprave preduzeća članovi NO zatražili su da u cjenovnik za sezonu 2017./2018. uvrsti i one za novi vertikalni transport. Taj dokument, prije negoli se pojavi u javnosti, treba ponovo aminovati NO.

Eventualni gubitak

- Svjesni činjenice da prodaja ski-karata po cjenovniku iz prethodne sezone može proizvesti gubitak u poslovanju preduzeća, Nadzorni odbor zahtijeva od Vlade da eventualni gubitak, uz predočenu adekvatnu dokumentaciju, pokrije iz budžeta za 2018. - stoji u zaključku NO.

Sezonska karta jeftinija za 50 KM

Prema predloženom cjenovniku, sezonska karta za predstojeću sezonu na Bjelašnici, za razliku od prošle godine, trebala je koštati 50 KM više, odnosno 740 KM. Lani je cijena sezonske karte bila 690 KM. I po toj cijeni prodavat će se ove zime.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.