SARAJEVO

Božićni bazar u organizaciji Ambasade Njemačke sve oduševio

S. OBRADOVIĆ

2.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Tradicionalni Božićni bazar, koji organiziraju zaposlenici Ambasade Njemačke, održan je danas u zgradi Ambasade. Veliki broj posjetilaca, domaćih i stranih, uživao je u božićnim poslasticama, a mogle su se kupiti i rukotvorine, prirodna kozmetika, praznične dekoracije, čestitke, svijeće... 

Pjevali su horovi “Suncokreti” i “Chorus Cadenza” te zbor Katoličkog školskog centra “Sv. Josip”, igrali su se tombola i pikado, a najmlađi su dobili slatkiše od Djeda Mraza. Ambasadorica Kristijane Hohman (Christiane Hohmann) poželjela je svima dobrodošlicu te izrazila zahvalnost za ogromnu posjetu s obzirom na to da sav prihod od kupovine ide u humanitarne svrhe.

- Posebno sam ponosna na kolege i kolegice iz Ambasade, jer je ovo što smo danas vidjeli, njihov volonterski rad u slobodno vrijeme - istaknula je Hohman.

Georg Šil (George Schiel) iz Ambasade i stručni supervizor Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona već drugu godinu s korisnicima Centra prezentira rukotvorine koje su oni napravili.

- S nama su i odrasli korisnici. Za njih je ovo događaj, velika stvar, ali i prilika da se predstave i nešto prodaju. Veoma su ponosni što su ovdje i drago im je što su došli i posjetili Sarajevo - kazao je Šil.

Mira Petrović, koja prvi put prisustvuje ovom bazaru, oduševljena je.

- Sviđaju mi se ukrasi za jelku, svijeće i razne džidže. Došlo je dosta ljudi i djece, prosto je prelijepo. Naredne godine obavezno dolazim - rekla je Petrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.