IMENOVANJA

Nedžmina Vojniković sjest će u fotelju Nermina Drnde

A. NALO

8.5.2018

Nakon što je Kantonalno tužilaštvo uhapsilo Nermina Drndu, prvog čovjeka Direkcije za puteve KS, ta institucija, mjesecima je bila bez direktora i projekti su stali. Ministarstvo saobraćaja KS zbog toga je moralo pronaći novog direktora.  

Druga solucija 

Prvorangirani kandidat, koji je ispunjavao sve uvjete, nije želio prihvatiti ovu funkciju zbog posljednjih dešavanja koja su potresla Direkciju, pa se Ministarstvo odlučilo za drugu soluciju.  

- Nova direktorica je Nedžmina Vojniković. Na ovaj potez smo se odlučili jer istrage mogu potrajati neko vrijeme. Raspisali smo konkurs i mandat budućeg direktora trajat će pet godina. Ministarstvo se odlučilo za to da priliku za ovaj posao dobije drugoplasirani kandidat sa spiska – kazao je ministar saobraćaja Mujo Fišo.  

Dostavljanje papira 

Prema njegovim riječima, Vlada KS je njeno imenovanje potvrdila i ona će u narednih sedam dana sjesti u Drndinu fotelju.

- Do tog roka ona treba dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju i ostalu dokumentaciju. Za početak će njen zadatak biti da ubrzano radi na projektima koji su do sada stagnirali. To se posebno odnosi na puteve – istakao je Fišo. 

Početak radova na  Prvoj transverzali 

Ove godine će se također užurbano pripremati novi projekti kako bi već na početku 2019. godine mogli biti raspisani tenderi za njihovu realizaciju.  

- Ministarstvo će putem Direkcije insistirati i na tome da se što prije počne s izgradnjom Prve transverzale. U toku je izbor izvođača za prvu etapu. Uporedo ćemo raditi i na izmještanju vodovodnih instalacija na planiranoj dionici – pojasnio je Fišo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.