BORBA ZA PRAVA

Udruženje "Švicarac": Novi protesti ispred bivše "Hypo" banke na Alipašinom polju

Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke

Sa jednog od prethodnih protesta. Arhiv

Piše: N. Aj.

29.5.2021

Korisnici kredita u izmišljenoj CHF valuti, koji su prepušteni sami sebi i na milost-nemilost "Addiko" banke - bivše "Hypo" banke, ponovo će danas, 29. maj u 11 sati izaći ispred pomenute banke na Alipašinom polju u Sarajevu, navodi se u saopćenju za javnost Udruženja "Švicarac".

Najavili su da će uplaćivati rate na šalterima iste banke u iznosima po 0.05 feninga, pridržavajući se strogo propisanih mjera i dozvoljenog broja okupljanja zbog Covid-19 virusa.

Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke. Nažalost, svjesni smo i svjesni ste da su sve zemlje u okruženju (najviše zahvaljujući velikoj podršci medija), kao i zemlje EU riješile ovaj nezakonit postupak bankara, jedino je BiH ostavila svoje građane na streljani Addiko banke, koja je u vremenu Covida-19 uzela i otuđila desetine nekretnina-hipoteka korisnika kredita - navodi se u saopćenju Udruženja "Švicarac".

Dodano je i da se oni moraju boriti za svoja prava.

- Pa ugrožavajući i svoje zdravlje eventualnom zarazom od Covida-19. Dalje ne možemo čekati. Nažalost, neki korisnici kredita su izgubili život u borbi s koronom, ali ih je kudikamo više izgubilo živote u borbi s ogromnim finansijskim apetitima Addiko banke koja još jedino posluje u četiri zemlje bivše Jugoslavije - poručili su iz "Švicarca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.