SARAJEVO

Večer rožajske kulture u BKC-u povodom Dana državnosti BiH

Organizatori su Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka - Podružnica Rožaje, Javna ustanova Centar za kulturu Rožaje i BKC Sarajevo

E. Ć. / Fena

21.11.2021

Večer rožajske kulture - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Večer rožajske kulture u BKC - Avaz
+2

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka poklonilo je gradu Sarajevu Večer rožajske kulture, koje je održano večeras u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Organizatori su Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka - Podružnica Rožaje, Javna ustanova Centar za kulturu Rožaje i BKC Sarajevo.

U programu su učestvovali: slikarka Adela Nurković Kulenović sa izložbaom slika, KUD „Vrelo ibra“, etno grupa „Teferidž“, učenici Muzičke škole iz Rožaja, dramski studio Rožaje, učesnici Festivala „Zlatna pahulja“, Neno Murić, Irma i Ilda Nurković, Zikret Murić, Mirsad Tarhaniš te plesna grupa „Pahulja“.


Anes Ličina: Na ovaj način žele obilježiti dva značajna datuma. FENA

Predsjednik Organizacionog odbora te kulturne manifestacije Anes Ličina je kazao Feni da je ta manifestacija poklon Gradu Sarajevu povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH.

- To smo povezali zajedno s Danom Sandžaka koji je bio 20. novembra. Ta dva značajna datuma želimo na ovaj način da obilježimo - kazao je Ličina.

Po njegovim riječima, veze koje postoje između BiH i Sandžaka su važne, s obzirom na to da je veliki broj građana, intelektualaca, kulturnih djelatnika, umjetnika, sportista koji žive i rade u Sarajevu porijeklom iz Sandžaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.