BJELAŠNICA

Nova zabava za djecu: Gradi se dječiji snježni park na Babinom dolu

Početak realizacije projekta planiran je za januar 2022. godine i trajat će dva mjeseca

Delić i Mehić. Vlada KS

Piše: A. Na.

21.12.2021

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je s direktorom KJP ZOI '84 Jasminom Mehićem sporazum za sufinansiranje i realizaciju projekta "Izgradnja dječijeg snježnog parka u Babinom dolu na Bjelašnici".

Ovim sporazumom Ministarstvo privrede KS podržava projekt preduzeća ZOI ’84 u iznosu od 500.000 KM, dok će ostale troškove potrebne za realizaciju ovog projekta obezbijediti navedeno preduzeće.


Opremljena skijališta

- S ciljem unapređenja i podizanja konkurentnosti, kako u državi tako i u regiji, Ski centra Bjelašnica, pripremili smo projekt kojim ćemo obogatiti sadržaje na Bjelašnici za naše najmlađe posjetitlje. U januaru 2022. godine imat ćemo dječiji snježni park u Babinom dolu i nadamo se da će to pospješiti našu sezonu, obzirom da sva opremljenija skijališta sada organiziraju i posebne saržaje za najmlađe posjetitelje - kazao je Mehić.

Kako je istakao ministar privrede Adnan Delić, riječ je o projektu koji ima za cilj unapređenje infrastrukture za razvoj turizma na području Kantona Sarajevo.

- Ovaj projekt svakako će doprinijeti povećanju konkurentnosti Bjelašnice kao turističke destinacije, kroz unapređenje infrastrukture, razvoj rekreativnog turizma, kao i povećanje broja posjetilaca, odnosno korisnika usluga. Naš je cilj da Bjelašnica ponovo bude jedan od najboljih sportsko – rekreativnih centara u regiji i šire i zbog toga smo opredjeljeni da ulažemo u projekte koji će to i osigurati - ističe Delić. 


Turistička ponuda

Ministar je podsjetio i da je ovo još jedan u nizu projekata koje Ministarstvo sufinansira s ciljem unapređenja turističke ponude na Bjelašnici i Igmanu, obzirom da su već ranije potpisani sporazumi za sufinansiranje projekata izgradnje novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu, te prvu fazu projekta izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate, ukupne vrijednosti 2,2 miliona KM.

- Nastavit ćemo ulagati u naše planine jer smo svjesni potencijala koje imamo za razvoj svih vrsta turizma koji su danas popularni, kako stranim turistima, tako i za naše građane -  istakao je ministar Delić.

Početak realizacije projekta dječijeg snježnog parka planiran je za januar 2022. godine i trajat će dva mjeseca, a planirani korisnici su djeca od tri do 13 godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.