DOBRE VIJESTI

Započeli radovi na sanaciji stepeništa u sarajevskoj ulici Višnjik

Za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda Općina Centar obezbijedila je 2.477.000 KM

Srušeno je betonsko stepenište. OPĆINA CENTAR

A. O.

15.2.2022

Početkom sedmice su započeli radovi na sanaciji stepeništa u ulici Višnjik 21a (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“). Projekat finansira Općina Centar.

U okviru ovog projekta u pripremnim radovima srušeno je betonsko stepenište koje je bilo u jako lošem stanju i uklonjena rukohvatna ograda.


Odvoz otpada

Nakon odvoza otpada slijedi izgradnja novog stepeništa. Po novim gazištima će biti postavljene kulir ploče koje su pokazale najveću otpornost na vrućine i niske temperature. Duž stepeništa će biti postavljena nova rukohvatna ograda, a za adekvatnu odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja betonskog rigola.

Paralelno sa ovim u završnoj fazi su radovi na pješačkoj stazi u Ulici Muhameda Hadžijahića kod broja 50 na Koševskom brdu.


Okončani radovi

Na osnovu ovog ugovora čija je vrijednost 161.760 KM, tokom proteklog perioda okončani su radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Buka na broju 3, dok je za naredni period planirana realizacija sljedećih projekata: sanacija stepeništa u Ulici Buka kod broja 1, sanacija rukohvatnih ograda u ulicama: Zaima Šarca i Braće Begić kod broja 11, sanacija pristupne pješačke staze i stepeništa u ulicama: Ismeta Mujezinovića 28 na Breki, Antuna Hangija 27-29 na Koševskom brdu, te u Bolničkoj ulici između brojeva 26 i 28, dok će sanacija stepeništa biti realizovana i u ulici Višnjik od 20 do 25.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda obezbijeđeno je 2.477.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.