DANAŠNJE OBILJEŽAVANJE

Ministar Osmanović: Maloljetni borci bili su među najhrabrijim braniteljima države

Ti dječaci prepoznali su opasnost, uključili su se odbranu Bosne i Hercegovine, i bili su jedni od najhrabrijih branioca naše države, izjavio je Osmanović

Sa današnjeg obilježavanja. VLADA KS

A. O.

4.11.2022

Nizom aktivnosti danas je u prisustvu velikog broja članova, predstavnika boračkih udruženja, porodica i prijatelja obilježen Dan maloljetnog borca općine Centar Sarajevo.

U okviru obilježavanja najprije je u haremu Alipašine džamije odata počast komandantu bataljona Esadu Bajramoviću, dok je centralna manifestacija obilježavanja upriličena na Nišićima, u selu Danilovići. Prisutni su ovom prilikom odali počast poginulim maloljetnim pripadnicima Armije RBiH Elvisu Husakoviću Eliju, Esadu Bajramoviću, Amiru Zeljkoviću, Mentoru Prizreniju, Mehmedu Mešiću, Aldenu Hajriću i Vahidu Hambi.

Aktivnostima je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je pohvalio rad udruženja ''Maloljetni borci Općine Centar'', naglasivši kako zajednički rad na promicanju kulture sjećanja mora biti prioritet svih koji su preživjeli da svjedoče ovim datumima.


Proučena Fatiha. VLADA KS

- Danas bih želio da odamo počast svim maloljetnim borcima koji su iako dječaci, momci, ipak svoju domovinu stavili ispred svega. Ti dječaci prepoznali su opasnost, uključili su se odbranu Bosne i Hercegovine, i bili su jedni od najhrabrijih branioca naše države. Njima se danas zahvaljujemo, i ovom prilikom bih želio da svima čestitam vaš dan, dan kada se sjećamo i onih koji nisu danas s nama. Posebno želim da pohvalim rad udruženja ''Maloljetni borci Općine Centar'', koji svakodnevno rade na očuvanju kulture sjećanja, ali na podizanju svijesti kod mlađih naraštaja o svemu što se dešavalo 30 godina ranije - poručio je u svom obraćanju na Nišićima ministar Osmanović.

Organizator današnjeg obilježavanja je udruženje ''Maloljetni borci Općine Centar'', a svečani program Dana maloljetnog borca nastavlja se sutra, svečanim otvaranjem 5. Memorijalnog turnira ''Elvis Husaković Eli'', koji će biti održan u dvorani ''Goran Čengić'' na Grbavici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.