UČESTVOVALO SEDAM TIMOVA

Ekipa Pravnog fakulteta UNSA osvojila prvo mjesto na državnom takmičenju u simulaciji suđenja

Takmičenje je organiziralo Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država u okviru Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u inostranstvu

Pobjednički tim koji su činili studenti četvrte godine. UNSA

E. Ć.

5.11.2022

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu osvojio je prvo mjesto na državnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog prava za studente javnih pravnih fakulteta u BIH.

Na takmičenju koje je organiziralo Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država u okviru Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u inostranstvu, učestvovalo je sedam javnih pravnih fakulteta iz BIH.

Tim kojeg su činili studenti četvrte godine Abela Rastoder, Umma Kosovac, Tarik Čančar, Kerim Ušanović, Sarah Delić i Ilma Motika, predvodili su viša asistentica Ena Gotovuša i asistent Miloš Davidović.


Takmičenje trajalo od 1. do 4. novembra. UNSA

Dana 1.4 održano je državno takmičenje u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog materijalnog i krivičnog procesnog prava na Jahorini u hotelu Termag.

Takmičilo se sedam fakulteta javnih univerziteta: sarajevski, tuzlanski, zenički, bihaćki, banjalučki, te dva mostarska. Svaki fakultet su činila dva tima (predstavnici aplikanata i predstavnici države) te su se timovi takmičili sa timovima drugih fakulteta.

Prvo mjesto je Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, drugo je Pravni fakultet Univerziteta Džemal Bijedić. Takmičenje je trajalo 3 dana, odnosno do 4.11.

Svaki fakultet su činila dva tima (predstavnici aplikanata i predstavnici države). UNSA

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.