ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Preduzeće "Alba" raspisalo konkurs za „sezonce“: Potrebni radnici za čišćenje ulica, zelenih površina, hvatanje pasa...

Otvorena su radna mjesta za više izvršilaca

Piše: E. DRAGUNIĆ

11.1.2018

Preduzeće „Alba“ Zenica raspisalo je jučer konkurs za prijem sezonskih radnika koji bi bili angažirani na više radnih mjesta. Kako su nam kazali u ovom preduzeću, broj mjesta nije ograničen, a za posao se mogu prijaviti svi koji su zainteresirani i koji smatraju da mogu raditi sezonske poslove u ovom preduzeću.

Baza podataka

Otvorena su radna mjesta za više izvršilaca, a potrebni su radnici na presi i mehaničko–termičkoj obradi otpada, zatim radnici na pranju i čišćenju gradskih ulica, na održavanju zelenila i zimskom održavanju gradskih ulica te autoelektričar, higijeničar i vozač.

Kako nam je kazala Rahima Huseinović, portparol ovog preduzeća, osim zaposlenja sezonskih radnika, konkurs će im poslužiti i za formiranje kvalitetne baze podataka.

- Želimo proširiti našu bazu podataka i da sezonski radnici ne budu uvijek naši uposlenici. Na ovaj način želimo odabrati kvalitetan i stručan kadar koji ćemo imati u našoj evidenciji ne samo za zimske nego i za druge sezonske poslove – kaže Huseinović.

U objavljenom konkursu, u opisu poslova, između ostalog, navodi se uklanjanje snijega u zimskom periodu, kao i posipnog materijala poslije zimskog održavanja. Zatim košenje trave, sadnja i održavanje svih vrsta hortikulturnih nasada te poslovi sječe, orezivanja i prevršavanja stabala.

Mjesto higijeničara

Za mjesto higijeničara namijenjeno je radno mjesto u azilu za napuštene pse u Stranjanima te obavljanje poslova hvatanja napuštenih životinja te poslova u skloništu i higijenskom servisu.

Konkurs otvoren do 15. januara 

Za radno mjesto vozača potreban je dokaz o završenoj stručnoj spremi, a za mjesto higijeničara poželjno je radno iskustvo. Zainteresirani kandidati svoje prijave mogu dostaviti do 15. januara lično ili putem pošte na adresu sjedišta preduzeća „Alba“ u Sarajevskoj ulici u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.