ČLANAK NIJE OBJAVLJEN

LIFESTYLE

Otkriće šokiralo mladu Sarajku: Moj bivši je biseksualac, dijelila sam ga sa najboljim prijateljem!

Ispovijest za "Express"

Express Magazin

11.12.2016

Koliko žaba ćete poljubiti dok ne nađete princa? Prosječna žena poljubi u svom životu 22 muškarca, četiri puta bude u ozbiljnoj vezi i pet puta će joj različiti muškarci slomiti srce prije nego što upozna "onog pravog".

Također će imati šest katastrofalnih prvih sastanaka i isto toliko puta će se upustiti u neobavezan seks, a četiri puta će ih partneri prevariti. Upoznat će bar jednog partnera preko interneta. Uzmite papir, prebrojte i tačno ćete znati koliko još čekanja preostaje. Ako je suditi po statistikama, naravno. 

Naša sagovornica Aida Č. (prezime poznato redakciji), jedna je od onih koje su ljubile i bile u vezama, ali između ostalog i sa biseksualcima. Za "Express" je pristala pričati o iskustvu kojeg nije tražila i koje je sasvim nenadano obilježilo jedan period njenog života.

- Momka sam upoznala zahvaljujući zajedničkom prijatelju. Jednom prilikom smo se našli u zajedničkom društvu i vrlo brzo uvidjeli kako nam se mnoga mišljenja poklapaju te smo oboje poželjeli da se vidimo ponovo - njen je početak priče.

- Nakon nekoliko zajedničkih druženja dogovorili smo da se izađemo samo on i ja i tako je počela naša priča. Na samom početku smo odlučili kako ne želimo ozbiljnu vezu, a samim tim svađe nisu dolazile u obzir. Dani su prolazili, pa mjeseci, a nas dvoje smo opstajali. I sve je bilo divno dok jednog dana nisam saznala kako je moj momak u prošlosti imao homoseksualna iskustva. Kada sam ga pitala da li je to istina, bez mnogo muke mi je priznao kako je eksperimentirao i eksperimente ostavio u prošlosti te kako su mu ipak žene draže - nastavlja ona.

Vodeći se prethodnim dogovorom da je veza sve samo ne ozbiljna, nije dozvolila da to mnogo utječe na nju, ali ipak se jaz počeo stvarati između njih dvoje.

- S obzirom na to da sam poželjela ozbiljnu vezu, pokušala sam da razgovaram s njim o budućnosti, ali on se svaki put takvu priču vješto izbjegavao. Meni su ta njegova izvlačenja dosadila i jednog dana sam se okrenula i otišla - priča nam naša sagovornica te dodaje kako ni slutila nije ono što je saznala tek nakon raskida veze.

- Nekoliko dana nakon što smo raskinuli, jer smo shvatili da je tako najbolje s obzirom na to da ipak ne želimo iste stvari i u isto vrijeme, zajednički prijatelj mi je otkrio pravu istinu. Ostala sam bez riječi kada sam saznala da je upravo on bio jedan od njegovih „homoseksualnih iskustava"! Naime, njih dvojica se nisu upoznali na način kao što su meni ispričali nego su se dopisivali preko jedne od mnogobrojnih društvenih mreža koja spaja ljude istih seksualnih sklonosti. Već tada mi je pao mrak na oči jer nadala sam se svemu, ali da momka dijelim sa prijateljem, tome baš i nisam - otkriva ona.

- Kada je shvatio da mu se sviđam i da sa mnom želi nešto više od prijateljstva, moj momak - biseksualac je kazao zajedničkom prijatelju da meni ne govori ništa jer ne želi da izgubi šansu na samom početku. On, naravno, nije rekao ni riječi. Kada je priznao, već je bilo kasno - priča nam Aida.

Kao što to često biva, kraj nije uvijek kad je i raskid, tako je bilo i s njom i njenim momkom.

- Ubrzo nakon našeg raskida on se uredno javio da vidi kako sam, šta radim i jesam li dobro. Žensko kao žensko, nisam mogla a da mu ne spomenem novootkrivenu istinu koju je on, naravno, negirao. Zašto, ni danas ne znam. Stavila sam mu tad do znanja da mi je sasvim uredu to što je on biseksualac, ali da mi nije uredu da ja budem u takvoj vezi - naglašava mlada Sarajka.

584a9ea2-2198-4ca4-8148-242b0a0a0ab0-biseksualac-previeworg

Kućni prag

Od tog trenutka je prošlo skoro dvije godine.

- Od njega ni traga ni glasa, da bi jednog dana odlučio kako opet želi da bude sa mnom, samo ovog puta mnogo ozbiljnije. S obzirom na to da sam opet počela da ljubim, ovog puta nadajući se princa, nisam odgovarala na njegove poruke, ali ni to ga nije spriječilo u namjeri da dođe do mene. Jednog dana mi je došao na kućni prag da traži novu priliku. Iako sam mu saopćila kako sam u sretnoj vezi, pokušavao je da mi kaže kako još uvijek gaji neke osjećaje prema meni i kako želi samo da me vidi te kako mu muškarci ništa ne znače kao ni naš zajednički prijatelj koji je prema njemu priču izmislio, ali već je bilo kasno.

Na priču kako imam momka i kako sam sretna s njim te ne želim bilo šta da obnavljam, nije se obazirao. Naposlijetku sam morala sve ispričati sadašnjem momku kojem se priča i nije svidjela, ali je odmah reagirao te narednom prilikom „očitao bukvicu" biseksualcu koji je nakon toga ipak odustao od bilo kakvog obnavljanja veze - ispričala je Aida svoju priču i dodala kako i nije sve tako crno, pogotovo jer zna da pored sebe sada ima srodnu dušu.

Kažu ljudi da već poslije četiri sedmice veze svako od nas zna da li je pronašao svoju drugu polovinu, a na našu pitanje o žabama i prinčevima kazala je: "Neke žabe će zauvijek to i ostati, a negdje jedna čeka baš na vas ne biste li je pretvorili u svog princa!".

Sumnje su postojale

Zanimalo nas je da li je Aida ikada posumnjala na seksualnu orijentaciju momka s kojim je bila u vezi te da li je on ikakvim potezima davao povoda sumnji da je biseksualac.

- Zaista ni u jednom trenutku nisam pomislila kako sam u vezi sa biseksualcem, a ne heterosekualcem. Tek nakon što sam saznala za njegova prijašnja iskustva, onda su mi se u glavi vraćali neki filmovi, a pomoću kojih sam mogla shvatiti o kakvoj se osobi radi.