Šest načina da unaprijedite svoj život i posao u 2017. godini

Autor: Redakcija
28.12.2016 12:25
A
A
A

Bliži nam se kraj godine a s njim i kraj jednog životnog ciklusa. Ponovo se preispitujemo i razmišljamo o tome šta bismo sljedeći put mogli bolje da uradimo.

Kako biste unijeli promjene i povećali kvalitet svog života, potrebno je da donesete odluke kojih ćete se pridržavati. Zbog toga su novogodišnji praznici odlična prilika da te odluke definišete.

Ovo je šest tačaka na koje treba da obratite pažnju:

1. Preispitajte odnose s ljudima

Nema potrebe da budete u blizini ljudi koji loše utiču na vaše raspoloženje. Pokušajte da shvatite zbog čega ste u lošim odnosima i pronađite zajednički jezik.

Praznici su vrijeme za obnavljanje odnosa i dobre emocije, a harmonija odnosa će vam prijati cijele godine.

2. Izaberite raspoloženje za novi početak

O čemu razmišljate većinu vremena? Da li su vam misli pozitivne ili negativne i zašto je tako? Kada budete odgovorili na ovo pitanje, postaće vam jasno odakle dolazi vaše dobro ili loše raspoloženje.

U novoj godini upravljajte svojim mislima i birajte raspoloženja u kojima želite da budete.

3. Oslobodite svoju kreativnost

Novogodišnji praznici su vrijeme za maštanje i zbog toga nemojte da sputavate svoju kreativnost.

Iako se odmarate, možda ćete baš ovih dana dobiti neku novu ideju za unapređenje poslovanja, promjenu zanimanja ili započinjanje sopstvenog biznisa, koja će vam promijeniti život. Da, vaše ideje su vrijedne razmatranja!

4. Unaprijedite odnose s kolegama

S kolegama provodite vjerovatno najviše vremena svakog dana. Odnosi s njima utiču na kvalitet vašeg života.

Ukoliko vam kompanija sama po sebi ne organizuje nikakav tim bilding i neformalna druženja, osmislite neku zajedničku aktivnost u sopstvenoj režiji i dobro se zabavite. Neka ovo postane redovna praksa za sljedeću godinu.

5. Obnovite svoj osjećaj za avanturu

Neka jedna od odluka koje ćete doneti bude ta da obnovite svoj avanturistički duh. Probajte nešto novo, otputujte na neko egzotično mjesto, upišite kurs ili počnite da se bavite nekim hobijem.

Promjena ove vrste vam neće donijeti samo zabavu već i hrabrost da kroz život koračate sigurni u sebe.

6. Poklonite i sebi nešto

Na listu poklona koje ćete darovati ove godine svojim najdažima obavezno ubilježite i svoje ime. Razmislite o tome šta vam je neizostavno potrebno ili šta će vam život učiniti kvalitetnijim. Obradujte sebe podjednako koliko i druge.

Prije nego što počne 2017. godina, postarajte se da isplanirate na koji način ćete je učiniti posebnom. Uradite nešto veliko za sebe. Napravite plan koji ćete slijediti kako biste sljedeće godine u ovo vrijeme mogli da kažete: ovo je bila odlična godina.