LIFESTYLE

Šta niske temperature rade penisu?

Tvrdnje urologa

(N. K.)

13.1.2017

Penis je kao neka diva! Radi ono što želi, kada želi i ne daje ni pet para na to šta vi ili njegov vlasnik imate da kažete na to. Iako u potpunosti poštujemo njegova pravila ponašanja, ipak nas je zanimalo zašto ne podnosi niske temperature, nego se ušuška kao patka u svoje jezgro i ne izlazi dok ne otopli, piše Sitoireseto.com.

Urolozi kažu da možemo da očekujemo da se penis skupi do 50 posto u dužinu i 20 – 30 posto u širinu kada je izložen temperaturama zraka manjim od 15 stepeni Celzijusa.

Kada je ljudima uopšte, a tako i muškarcima, baš hladno, njihovi krvni sudovi se sužavaju, što ograničava dotok krvi u penis. To prouzrokuje smanjenje veličine penisa.

Tijelo je programirano da zadržava toplotu i energiju. Dakle, na hladnoći, upućuje svoje resurse u održavanje protoka krvi u centar našeg tijela, gdje su vitalni organi. A da bi se to uradilo, tijelo mora da smanji protok krvi u ekstenzijama, kao što su prsti, na rukama i nogama i, naravno, penis.

U međuvremenu, testisi se povlače i približavaju ostatku tijela da bi se ugrijali i ostali utopljeni.

Svi se smijemo ovoj pojavi, djelimično zahvaljujući jednoj od epizoda čuvene serije Seinfeld, ali nekim muškarcima to može da bude vrlo neprijatno iskustvo. Zato što kad se protok krvi u penisu smanji, on postaje nalik gumi. I ako se desi da baš tada zavučete ruku u njegov donji veš i pročeprkate malo po njegovom carstvu, to može da dovede do vrlo bolnog trenja.

RIJEŠENJE POSTOJI!

Sastoji se u tome da muškarac nosi sportske, bokser gaće koje mogu da zaštite njegov paket, tako da penis bude zaštićen od hladnoće i mogućeg trenja.

Ako novi par bokserica ne zadovolji, njegov doktor uvijek može da mu propiše neki lijek za erektilnu disfunkciju, koji će da pomogne da mu se opuste glatki mišići i pojača dotok krvi u penisu.

Iznenađujuće i srećom, ovo neće da pokrene instantnu erekciju jer lijekovi za erektilnu disfunkciju zahtjevaju da muškarac bude uzbuđen da bi se pojačala erekcija.

Na sreću, skupljanje ne traje dugo. Čim otopli ili uđe u zagrijanu prostoriju, njegovo tijelo će se zagrijati i povratiti toplotu tako da će krv ponovo slobodno da proteče i njegov penis će se vratiti na normalnu veličinu za par minuta.

Ne vjerujete, provjerite!