KOŠARKA

Najteža životna bitka legendarnog trenera: Željan Pilavdžić vjeruje u bolje dane

Oporavlja se od operativnog zahvata

E.Sk

9.2.2017

Legendarni košarkaš i trener tuzlanske Sloboda Dite, Željan Pilavdžić, od sredine prošle godine vodi svoju najtežu životnu bitku.

Trenutno je smješten na UKC Tuzla gdje se, prema riječima njegove supruge Enise, oporavlja nakon obavljenog drugog operativnog zahvata.

- Željan je optimista i vjeruje u bolje dane. Cijelo ovo vrijeme imali smo podršku porodice, prijatelja, njegovih bivših saigrača... Prije desetak dana posjetili su ga po prvi put od otkrivanja bolesti i članovi aktuelne Slobodine uprave – kaže Željanova supruga Enisa Pilavdžić.

Posljednje trofeje Sloboda Dita osvojila je pod trenerskom palicom Željana Pilavdžića. U nezavisnoj BiH, Tuzlaci su osvojili tri titule prvaka BiH i četiri Kupa BiH... Pilavdžić je svojevremeno bio i selektor Mediteranske reprezentacije BiH, ali i trener Brčkog i Studenta, te zvorničke Drine i banjalučkog Borca prije agresije na BiH.

-Željan je uvijek bio borac, takav je i sad. Poslije dvije operacije rečeno nam je da ima pomaka. Nadamo se najboljem – kaže Enisa Pilavdžić.

Legendarni košarkaš i trener je cijeli svoj životni vijek darovao košarci. Bio je dugogodišnji igrač i kapiten Sloboda Dite, potom i trener. Opaka bolest udaljila ga je od najbližih i najdražih, nadamo se samo privremeno.