BIH

Koalicija Domovina: Ovo je put u drugi genocid!

G. D.

27.2.2017

Poslanik Koalicije Domovina Mihnet Okić istakao je da je revizija presude pravno i moralno pitanje. Njeno osporavanje i negiranje genocida nad Bošnjacima u BiH je, kazao je on, put u drugi genocid!

On je dodao da su istina i pravda najvažniji u ovom trenutku. Okić je istakao da će Bošnjaci prihvatiti presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu ma kakva ona bila. On dodaje da zaključci Narodne skupštine RS neće biti obavezujući za Domovinu. 

- Upozorili smo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da je na tu funkciju izabran zahvaljujući našim glasovima. To je naša najveća greška, jer je on na strani samo jednog naroda. Na sljedećim izborima ćemo tražiti da član Predsjedništva BiH iz RS može biti i Bošnjak ili Hrvat - kazao je Okić. 

Okić je istakao da 22. redovna sjednica NSRS ukazuje na težak polažaj ovog bh. entiteta, jer je posebnih sjednica bilo gotovo duplo više od redovnih. 

- Ovo će uskoro postati entitet s posebnim potrebama. Domovina je napuštala sva zasjedanja na kojima je bilo riječi o antiustavnom djelovanju. Mislimo da ova današnja nije posljednja. Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS može staviti veto na zaključke RS, ali zar nešto ima smisla u ovom besmislu - rekao je Okić.

VEZANA VIJEST >>> Nedim Čivić poručio Ivaniću: Borite se protiv onih koji negiraju genocid, jer bez bošnjačkih glasova ne biste sjedili u Predsjedništvu