DIJASPORA

Fudbaleri Bosne iz Frankfurta poraženi kod vodeće ekipe na tabeli

TUS Merzhausen slavio sa 6:2

Bato Šišić

10.11.2016

U posljednoj odigranoj utakmici fudbaleri Bosne iz Frankfurta imali su izuzetno težak zadatak, jer su gostovali ekipi koja ubjedljivo drži prvu poziciju na tabeli, a to je ekipa TUS Merzhausen.

Već u 18. minuti utakmice domaćini su vodili visokim rezultatom od 3:0. Nakon velikog zamaha i kratke pauze domaćina, polako se ekipa Bosne povratila u igru i preko Matej Rugla i Almira Derdemeze smanjuje rezultat na 3:2. Do kraja prvog poluvremena šansi je bilo dovoljno da se rezultat izjednači, međutim šanse su ostale neiskorištene.

Drugo poluvrijeme domaćini su opet započeli dominantno i svojim fantastičnim kombinacijama izigrali sredinu Bosne i ujedno bili prebrzi na zadnji red Bosne. Utakmica je sasvim zasluženo okončana sa 6:2 za domaćine. Ekipa domaćina bila je izuzetno dobra i profesionalna, ali fudbaleri Bosne nisu se prezentirali u najboljoj formi i previše je lako dopušteno da ekipa Merzhausena bez većih poteškoća dođe do ubjedljive pobjede.

braca-vugdalic

Braća Vugdalić

Bosna se sad nalazi na 12. mjestu tabele i sa 39 primljenih golova u 16 utakmica. Očigledno je da će trener Mujakić morati da potraži rješenje za stabiliziranje zadnjeg reda. Braća Enes i Nermin Vugdalić su možda jedno od mogućih rješenja koje trener Mujakić ima na raspolaganju. Naime, u ovoj utakmici Vugdalići su u teškim okolnostima solidno odigrali svoju prvu utakmicu u dresu Bosne.

Ovu utakmicu treba što prije zaboraviti, jer na bodove u Merzhausenu nije niko ni računao. Daleko bitnija utakmica očekuje fudbalere Bosne protiv ekipe 1. FC Oberstedten, koja se nalazi na začelju tabele i sve osim tri boda za Bosnu bi bilo katastrofalno.

Sastav: Stanimir Ivanov, Husein Velagić, Nermin Vugdalić, Enes Vugdalić, Nikola Anđelić, Adis Pita, Almir Derdemez, Emir Drino, Adi Musli, Adis Kurić, Kenan Ustović, Dominik Gerigk, Matej Rugle, Tomislav Jukić, Zdravko Bartlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.