DIJASPORA

Ibro Bublin i stotine žena

B. ŠIŠIĆ

22.10.2017

Ibro Bublin, trenutno jedan od najpopularnijih pjevača regiona od mlađe generacije, gostovao je u Belgiji. Nastupao je u organizaciji „HS-Servisa“ čiji vlasnik je Safet Husić.


Prepuna dvorana u kojoj je pjevao Bublin

Više od 700 posjetilaca uživalo je u hitovima ovog mladog pjevača, pjevali zajedno s njim,a Ibro je i ovaj put bio na visini svog zadatka. Vrhunskim glasom, stasom i ponašanjem na bini „oborio je Belgijance sa nogu“.

Nakon uspješne američke turneje Bublin nastavlja da pokorava Evropu, a opet sve to u saradnji sa menadžerom Hilmom Peljtom. 

-Ne želim i ne treba mjenjati tim koji dobiva, a Hilmo je zaista mnogo toga učinio za mene, pa tako nastavljamo našu saradnju - rekao nam je Ibro.


I dok mnogo stariji pjevači još uvijek nemaju dogovoren nastup za Novu godinu, Ibro sa tim nema problema.

-Još dok sam bio u Americi dogovorio sam novogodišnji nastup, a to će biti na Floridi. Jeste da opet moram, što bi se reklo, put pod noge ali susret i druženje s našim ljudima u toj dalekoj zemlji je nešto fantastično - riječi su mladog Bublina. 


Supruga organizatora ove fantastične muzičke večeri Irma Husić također je bila zadovoljna svim onim što se dešavalo tu večer u prepunoj dvorani.

-Posla je zaista bilo mnogo, a bit će ga i nakon završetka programa, ali Ibro je još jednom dokazao da je neprikosnoven na estradi što se tiče mladih pjevača iz BiH - rekla nam je ova atraktivna Bosanka. 


Irma Husić i Ibro Bublin: Ovo je bio najbolji koncert

Pored Ibre Bublina tu večer publiku u Belgiji zabavljali su još atraktivna pjevačica iz Njemačke Mely te pjevač Asmir Hasić koji je zbog te večeri došao iz Velike Kladuše.

Za najmlađe posjetioce organizator je bio pripremio poslatice i diječije igračke koje je nabavio odnosno kupio u BiH ,pa je tako i na taj način dijaspori BiH u Belgiji na kratko približio državu iz koje dolaze. 


Kompletan program snimao Sani Fejzagić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.