DIJASPORA

Nezaboravna "Noć BiH" u Frankfurtu: Kako su Šemsa, Hari i Enis oduševili...

Piše: B. ŠIŠIĆ

5.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

U organizaciji bh. društava iz Frankfurta, Hanaua, Mannheima, potpomognuti mnogobrojnim sponzorima, u Njemačkoj je organizirana manifestacija „Noć Bosne i Hercegovine“.

U muzičkom dijelu programa nastupali su Hari Mata Hari, Dragan Stojković Bosanac, Enis Bešlagić (koji je bio voditelj programa), Emina Tufo, raspjevana i muzički izuzetno nadarena porodica Filipović, otac Anto i tri sina Jakica, Jurica i Tomica.


Zanimljiva nastup Filipovića

Gosti su bili i dva vrsna harmonikaša s adresom stanovanja i rada u Njemačkoj, Elvedin Muhić i Muhamed Šehić-Hamić. Uz prisustvo predstavnika Generalnog konzulata BiH, kao i mnogobrojne publike koja je došla ne samo iz Frankfurta, već i ostalih dijelova Njemačke, bila je to još jedna noć koja će se pamtiti.

Posebno je bio zanimljiv nastup porodice Filipović, oca Ante vrsnog harmonikaša i njegova dva sina sinova, izvanredno talentiranih muzičara.

Hari Mata Hari zajedno sa njegovim pratećim bendom svojim starim hitovima, evergrin pjesmama, tu noć učinio još zanimljivijom, baš kao i nastup mlade i popularne Emine Tufo, koja je pjevala tu noć sve , od sevdaha do šote.

Na bini je bila i horska sekcija KUD Sevdah iz Frankfurta, a zanimljive nastupe imale su i foklorne sekcije.

Najtraženiji za slikanje bio je Dragan Stojković Bosanac, ali za njim ništa manje nije zaostajao ni Ammar Švrakić.

Šemsa i fanovi

Među mnogobrojnom publikom mogla se primjetiti i Šemsa Suljaković, pa smo je dan poslije manifestacije pozvali da nam otkrije kako je stigla na manifestaciju.

- Došla sam na poziv mojih dragih Filipovića. Anto Filipović me pozvao da dođem, a on je zajedno s njegova dva zlatna sina, bio dio programske večeri. Ja sam bila u Švicarskoj, pa mi nije predstavljalo problem da malo „skoknem“ do Frankfurta. A, baš mi je bilo lijepo. Sada još malo odmaram kod Filipovića i onda se vraćam nazad – kaže Suljaković.

Šemsa nije mogla proći nezapaženo, pa je i ona bila meta njenih fanova, a sa osmijehom na licu i lijepom riječju za svakog od njih, Šemsa se strpljivo fotografirala. A, šta i očekivati od profesionalca, kao što je jedinstvena Šemsa Suljaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.