DIJASPORA

Zlata, Kemal, Samira i Zijo pjesmom spojili BiH i Sandžak

Zijo i Samira Kasumović, Zlata Avdić i Kemal Malovčić ( B. Šišić). Zijo i Samira Kasumović, Zlata Avdić i Kemal Malovčić ( B. Šišić)

Bato Šišić

26.11.2017

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je širom dijaspore. Tako je bilo i u Luksemburgu.

U organizaciji FK „Zavidovići 94“ prepuna dvorana bila potvrda da Bosanci i Hercegovci koji žive u toj državi drže do državnih obilježja i nijednog trenutka ne zaboravljaju svoje porijeklo.


Ibrahim Omerović poklonio cvijeće Samiri i Zlati. Ibrahim Omerović poklonio cvijeće Samiri i Zlati

Te večeri uz Dan državnosti BiH obilježen je i Dan Sandžaka, pa su tako Bošnjaci i BiH i Sandžaka bili zajedno i zajedno se veselili. 


Malovčić imao samo riječi hvale za organizatora. Malovčić imao samo riječi hvale za organizatora

U muzičkom dijelu programa nastupali su najpopularnija bh. pjevačica u dijaspori Zlata Avdić, a zajedno s njom bili su Kemal Malovčić, te bračni par Samira i Zijad Kasumović.

Pored njenih već poznatih hitova Zlata je pjevala i pjesme njenih kolega, a dobru atmosferu dovela je do kulminacije kada je otpjevala „Bosnom behar probeharao“ i Hajmo Bosno i Hercegovino“.


Mustafa Šehić sa Zlatom i bračnim parom Kasumović. Mustafa Šehić sa Zlatom i bračnim parom Kasumović

Za njom ništa manje nije zaostajao ni Kemal Malovčić otpjevavši pjesmu „Bosna i Sandžak su jedno“.

Zijad Kasumović pjevao je njegove hitove sa već objavljenog CD-a, ali i zajedničke pjesme koje je snimio sa suprugom Samirom. Nesumnjivo je, da je ovaj bračni par izuzetno tražen u dijaspori, te da sve više i više osvajaju srca ljubitelja dobre i kvalitetne pjesme.


Vesele Bosanke. Vesele Bosanke

Predsjednik kluba Ibrahim Omerović, Zlati i Samiri poklonio je buket cvijeća, a poslije se kratko obratio mnogobrojnoj publici i svima čestitao Dan državnosti BiH.


Zlata nigdje ne ide bez svog muzičara SImbada. Zlata nigdje ne ide bez svog muzičara SImbada

Podpredsjednik kluba „Zavidovići 94“ iz Luksemburga Mustafa Šehić bio je također više nego zadovoljan posjetom i rekao nam kako od samog osnivanja kluba, oni svake godine organiziraju obilježavanje Dana državnosti i nastavljaju tradiciju da mlađoj generaciji koja je rođena u Luxemburgu daju do znanja da ne smiju nikada zaboraviti odakle potiču njihovi korijeni. 


Za samo nekoliko minuta, Zlata je podigla publiku na noge. Za samo nekoliko minuta, Zlata je podigla publiku na noge

Mustafa nam je još otkrio je već 45 godina u Luxemburgu, da je svake godine glasao za SDA, ali da je razočaran njihovom sadašnjom politikom, te da više nije siguran da će ići u BiH i glasati, a ako bude i išao neće za SDA glasati.

Učesnici u programu imali su samo riječi hvale za organizatore, domaćine ali i za kompletnu publiku, a Zlata Avdić je i te večeri bila zvijezda koja je na usluzi publici.


Zlatu ponajviše vole žene: Oduševljava ih svojom pjesmom. Zlatu ponajviše vole žene: Oduševljava ih svojom pjesmom

Na zahtjev brojne publike otpjevala je pjesmu „Razbolje se sultan Sulejmane“ uz pratnju fenomenalnog muzičara Simbada bez kojeg Zlata više ne planira ni jedan nastup.


Te večeri u Luxemburgu vijorile su se zastave BiH. Svaki posjetitelj bio je ponosan na državu iz koje dolazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.