DIJASPORA

KUD "Bosančica" u Minhenu organizirao manifestaciju za pamćenje

Omer Boškailo

28.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Povodom Dana državnosti i ujedno proslavljajući mali jubilej - petogodišnjicu postojanja,  KUD "Bosančica" iz Minhena organizirao je manifestaciju u ovom glavnom bavarskom gradu koja će se dugo pamtiti.

Da je sala bila i duplo veća, bila bi pretijesna. Počelo je intoniranjem himne BiH, nakon čega se zaorio gromoglasan aplauz.

Predsjednica kluba Husmira Tadžić obratila se prisutnima, čestitajući im veliki praznik i istaknuvši da je ovolika publika samo povod da KUD "Bosančica" nastavi raditi istim tempom.

Govorila je i o osnivanju i radu samoga kluba.

U ime generalnog konzulata Bosne i Hercegovine obratio se konzul Haris Baždarević, koji je prenio čestitke u svoje i konzulice Rusmire Tihić-Kadrić, te čestitajući Dan državnosti kazao da "Bosančica" treba biti primjer mnogim klubovima za svoj rad i trud koji čini u očuvanju kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Nakon toga "Bosančica" je svojim raznovrsnim koreografijama zabavljala prisutne i za svaki nastup izmamljivala aplauze.

U pauzama između nastupa nastupila je i učesnica "Zvezda Granda" Ajla Muminović, koja je izvela nekoliko pjesama.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Enes Begović, koji je puna tri sata držao publiku na nogama. Igralo se, pjevalo i veselilo do kasno iza ponoći.

Na kraju samog programa uručene su i zahvalnice firmama i pojedincima koji su pomogli samu "Bosančicu", ali i ovu manifestaciju.

- Presretni smo da smo zajedno proslavili jubilej i praznik i da smo našim građanima priuštili ovako lijepu večer uz muziku, igru a posebno druženje. Mi nastavljamo i dalje s našim folklornim aktivnostima, jer se broj članova povećava svakodnevno, što nas raduje. Kad se ovako veseli i pjeva ne žalimo naš trud i odricanja - rekli su nam na kraju članovi odbora Husmira Tadžić, Sabahudin Rekić, Ragib Mehić, Almir Botić, Aida Mehić i Senada Hadžić.

Voditeljica programa bila je Delila Durmić, koja je na kraju i otpjevala za prisutne jednu sevdalinku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.