REGION

Novi detalji ubistva srbijanskog biznismena: Upucali ga u oko i raznijeli mu glavu

Avaz.ba

25.7.2017

Biznismen iz Surdulice Predrag Perić (47) pronađen je mrtav u lokvi krvi u selu Žitorađe kod Vladičinog Hana, a kako se pretpostavlja ubijen je iz vatrenog oružja, potvrdio je Dragan Stamenković, portparol PU Vranje.

Stravičan zločin dogodio se u nedelju ujutro. Perić je pronađen ispred zgrade tehničkog pregleda “Perić trade”, koji je u njegovom vlasništvu, na svega tridesetak metara od puta Vladičin Han - Surdulica. Za sada nepoznati ubica pucao je Periću u glavu i pobjegao.

Perićevo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu iz Niša, kako bi se uradila odbdukcija.

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je ubijen iz vatrenog oružja i pogođen u desnu jagodicu u blizini oka, kad je i zadobio prostrijelnu ranu, od koje je podlegao na mjestu nesreće.

Nestala čahura

- Perić je do dva sata poslije ponoći bio u kafani. Ubijen je u trenutku kad je stavio ključ u bravu od ulaznih vrata kuće. Napad je odmah pucao u glavu, metak je probio lobanju, a čahura nije pronađena. Vjeruje se da se ubica do dolaska žrtve skrivao u poljskom toaletu koji se nalazi ispod poslovne zgrade koji je uvijek bio zatvoren, a poslije zločina nađen otvoren - kaže izvor i dodaje da će biti pregledani snimci s videonadzora.

Komšije imaju samo riječi hvale za njega, a jedna od njih Koviljka Simonović, čija je kuća u samom susjedstvu zgrade ispred koje se dogodilo ubistvo, ne može da govori od šoka.

- Ne mogu da vjerujem šta se desilo, ništa nismo čuli, ništa nismo ni znali, sve dok nam policija ujutro nije zakucala na vrata. Predrag je bio najbolji komšija, kakav se samo poželjeti može. Kad god nam je nešto trebalo, pomagao nam je, uvijek smo pričali, javljao se kad god me vidi, strašno je ovo što mu se dogodilo, da takav dobar čovjek ovako završi svoj život, ne mogu da zamislim, ali, nažalost, to je istina - kaže Simonovićeva.

Niko od članova porodice Perić nije bio prisutan u nedjelju prije podne na mjestu gdje se desilo ubistvo, a prema raspoloživim informacijama, otac Predraga Prića je dolazio do mjesta zločina, ali se u međuvremenu vratio u Surdulicu. Predrag Perić poznati je biznismen kako u Surdulici, tako i u Vladičinom Hanu. Policija i Više javno tužilaštvo u Vranju najavili su da će ostale detalje o ovom događaju saopćiti kada se završi uviđaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.