REGION

Završena potraga u Hrvatskoj: Barbara pronađena tamo gdje je otac sumnjao da se nalazi...

Avaz.ba

17.8.2017

Djevojčica Barbara Vidović koja je nestala prije pet dana, pronađena je na području grada Ogulina, živa i zdrava. Policija trenutno istražuje je li porodični dom napustila samovoljno ili je oteta, javlja Nova TV.

Porodica djevojčice ovih je dana bila uvjerena kako je njihovu kćerku otela porodica mladića starog 16-17 godina, s kojim se Barbara dopisivala putem društvenih mreža.

Anton Vidović sumnjao je da je Barbara oteta ispred kuće. Tvrdio je kako zna ko je oteo i gdje se nalazi. Kazao je kako smatra da se kćerku nalazi na području Ogulina, gdje je na kraju i pronađena.

Vidović vjeruje kako je djevojčicu oteo mladić star 16-17 godina s kojim se dopisivala preko interneta. Policija je ispitala roditelje mladića, no oni su tvrdili kako ne znaju gdje se njihov sin i Barbara nalaze.

Anton i supruga danas su se susreli s roditeljima mladića, a Barbarina majka se pritom onesvijestila, te je morala intervenirati i Hitna.

Otac kaže kako je razgovarao s majkom mladića te navodi kako je ona kazala da će se djeca vratiti kad policija prestane s potragom. 

- Te fore. Ona misli da ću ja pristati na to da se ona uda tamo kod njih. Radije bih je poslao ne znam kamo, nego da ide tamo kod njih. Ona ima 13 godina. Ma kakva udaja! Ne dolazi u obzir. To je katastrofa. Ne mogu zamisliti da se to danas može događati - kazao je ranije danas Anton za 24sata. 

Barbara je nestala tokom noći, između ponoći i šest sati ujutro. Baka i majka primijetile su kako je nema, a vidjele su kombi koji se udaljio ulicom i pretpostavljaju kako se u njemu nalazila njihova Barbara.

- Vjerojatno su je namamili na nek dačin da izađe. Sumnjamo da su tu noć došli po nju i odvezli je, kao i da je negdje drže pod prisilom. Njoj ništa nije falilo. A gdje je sad to je katastrofa, to nema veze sa životom. Barbara, vrati se doma. Probaj naći načina da se javiš, izvučeš - rekao je otac danas za Dnevnik.hr.


‘Fejs je zlo’ 


Barbarin brat je kazao  kako se njegova sestra dopisivala s više mladića iz okolice.

‘Taj ‘Fejs’ je zlo. Meni je nevjerojatno da u današnje vrijeme u ovoj državi, u kojoj sam se borio i bio borac, da dijete nestane, da se zna kod koga je i da se je ne može naći. Ona bez nas nikad nije izlazila. Igrala bi se s prijateljicom pred vratima, jako je vezana uz mlađeg brata - rekao je Antun te dodaje kako žive u mirnom mjestu u kojem su uglavnom domaći ljudi koji se svi poznaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.