REGION

Srbijanac ubijen u Beču: Zarili mu nož u grudi nasred pješačkog prijelaza

Avaz.ba

19.8.2017

U bečkoj općini Otakringer (Ottakringer) rano jutros, u 4.40 sati, desio se napad na Pericu G. (37), inače vlasnika jednog popularnog ugostiteljskog objekta u Beču.

Prema prvim i nezvaničnim izvještajima austrijskih medija, muškarac ranjen u grudi navodno je preminuo u bolnici.

- Dvojica, zasad nepoznata, napadača albanske nacionalnosti u društvu dvije djevojke, također Albanke, napali su Gavrilovića u mimoilaženju na semaforu, na pješačkom prijelazu, javila je čitateljica Kurira iz Beča A. L. 

- Najvjerovatnije da se dokažu djevojkama, jedan od napadača izgovorio je nekoliko riječi i izvadio nož, a zatim počeo da psuje u pravcu Perice i još jednog momka koji je bio s njim u društvu. Napadač je izvadio nož i zabo ga direktno u grudni koš vlasniku lokala dok je drugom momku zario nož u stomak. Ljekari se bore za život momaka - kaže čitateljica "Kurira".

Ona istovremeno moli i sve koji bi mogli da pomognu u pronalaženju napadača i rasvijetljavanju zločina da se jave najbližoj stanici bečke policije.

- Molimo i sve one koji su možda bili u nekim od lokala i tako vidjeli pomenuta dva momaka napadača i dvije djevojke plavuše s njima, da jave policiji: Jedna je bila u bijelom džinsu i bijeloj majici. S nadom da će neko pomoći u istrazi, vjerna čitateljica moli za pomoć... - napisala nam je A. L. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.