REGION

U nesreći u Rumuniji povrijeđeni srbijanski radnici

Avaz.ba

12.9.2017

U saobraćajnoj nezgodi koja se u ponedjeljak dogodila u Rumuniji povrijeđeni su radnici zrenjaninske fabrike Drakslmajer.

Njih tridesetak su se nalazili u autobusu koji ih je prevozio u Rumuniju.

Ove informacije su potvrđene i u toj kompaniji, u Zrenjaninu, gdje kažu da su svi radnici dobro, a da su tri njihove koleginice zadržane u bolnici u Rumuniji, prenosi B92. 

U kompaniji je navedeno da se nesreća dogodila u neposrednoj blizi grada Satu Mare u Rumuniji. Većin radnika je dobrog zdravstvenog stanja i pušteni su iz bolnice. Trenutno su smješteni u hotelima u Satu Mare, dok su tri njihove koleginice zadržane na bolničkom liječenju, radi daljnjeg pružanja medicinske njege, rečeno je u kompaniji Drakslmajer.

Uzrok udesa još nije poznat, rumunska policija obavila je uviđaj, a u kompaniji tvrde da je njihov vozač poštovao saobraćajne propise, praksu obaveznih pauza i odmora, a tvrde i da je autobus bio tehnički ispravan. 

Grupa zaposlenih je bila krenula u pogon kompanije Drakslmajer, u Satu Mare, u Rumuniji, u okviru programa razmjene znanja i iskustava, koji je kompanija razvila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.