U Sloveniji pitbuli do smrti izgrizli ženu

Autor: Fena
13.09.2017 14:28
A
A
A

Slovenska policija potvrdila je tragičan slučaj u kojem je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što ju je napalo više pitbula čijim se uzgojem bavi njen 40-godišnji sin s kojim je živjela u istom kućanstvu.

Da se u kući neštu čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku, te pse otjerali kolcima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu službu. 

Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posljedica teških ugriza i krvarenja.

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, ali njen sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto. Od 13 zatečenih pitbula, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smješteni u azil za napuštene životinje. 

Susjedi pokojnice tvrde da je njen sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 četvornih metara znao imati i do 30 pitbula i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali držati i drugi koji se bave njihovim uzgojem.