REGION

Ovo su bile posljednje riječi Zorice Krsmanović: Jelenina majka je znala ko je ubica njene kćerke

Avaz.ba

24.9.2017

Zorica Krsmanović, majka monstruozno ubijene pjevačice Jelene Krsmanović, pred smrt je svojim najbližim otkrila da zna ko joj je ubio kćerku. 

Zorica, ipak, nije saopčila ime krvnika, a ubrzo nakon toga je izdahnula, 4. oktobra prošle godine. Međutim, Zorica se u posljednjim danima života potpuno otvorila bliskim prijateljima i rođacima, znajući da su joj dani odbrojani, zbog čega je pričala sve ono što joj leži na duši, piše Kurir. 

Uvijek su je kontrolirali 

- Ona nikada nije vjerovala Marjanovićima. Dok su svi drugi mislili da Jelena ima skladan brak, da je sretna i zadovoljna, što su i svi Marjanovići od prvog dana nakon smrti govorili, Zorica je znala pravu istinu. Više puta, nakon što je Jelenino tijelo pronađeno, znala je da kaže da su joj ubili dijete ili da nisu znali da je sačuvaju - priča jedna od rodica pokojne Zorice.

Jelenina majka je možda jedina znala istinu o pravom odnosu Zorana i Jelene, i kakav je stvarno bio njen život u kući Marjanovića.

- Zorica je znala da se Jelena udala iz ljubavi, ali i da joj je brak kasnije bio daleko od idiličnog. Zoran ju je pratio u stopu, kada bi nekad bila slučajno sama, telefon bi joj zvonio svaki čas, morala je sve doslovce da objašnjava. I nije je kontrolirao samo muž, nego i svekar. Jelena se na sve to žalila majci - priča sagovornica Kuria.

Loš odnos s prijateljima

Ona dodaje da Zorica nije imala lijepo mišljenje o porodici Marjanović, ali se povinovala kćerkinoj želji da se uda za Zorana, prenosi srbijadanas.com.

- Nikada nisu imali odnos kakav imaju prijatelji, odnosno ljudi čija su djeca u braku. Zorica jedva da je razgovarala s prijom, Zoranovom majkom. Kada je išla kod Jelene, posjećivala ju je isključivo u studiju. S druge strane, Jelenin svekar Vladimir bio joj je ništa manje čudan - kaže Zoričina rodica.

- Od samog početka je sumnjala da Marjanovići znaju mnogo više nego što su rekli, ali nije željela da se sukobljava sa njima zbog Jane. Ali, pred samu smrt, iz postelje, rekla nam je da zna ko je ubica, ali nije rekla njegovo ime. To su joj bile i posljednje reči - kaže rodica.

Da je Zorica osjećala i znala mnogo, govori i izjava koju je dala neposredno poslije Jeleninog ubistva.

- Pa, moja kćerka je ubijena. Čekam da uhapse ubicu, pa ću sve reći. Hoću da pogledam tog monstruma u oči. Do tada je sva pažnja usmjerena na moju unuku Janu. Plašim se za nju - rekla je Zorica Krsmanović.

Žestoka svađa zbog preseljenja

Sagovornica je napomenula da se Jelena mjesec dana pred smrt žestoko posvađala sa Zoranom, koji je odbijao da se iseli iz porodične kuće.

- Od početka braka Zoran joj je obećavao da će se odseliti u stan. Međutim, to se nikad nije desilo. Na jednom od posljednjih nastupa Jeca se žestoko posvađala da suprugom, pa je umjesto u dom Marjanovića otišla kod majke. Tada je rekla da više ne može da podnese život u zajednici - kaže rodica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.