REGION

Novi Pazar nestrpljivo iščekuje Vučića i Erdoana

Avaz.ba

11.10.2017

Novi Pazar nestrpljivo očekuje dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Redžepa Tajipa Erdoana, koji u 12 sati trebaju stići u taj sandžački grad.

U gradu su istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave.

Erdoan i Vučić će u Novom Pazaru razgovarati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim kolegama iz gradova i opština Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Prema protokolu iz Predsjedništva Srbije, bit će održana i ceremonija potpisivanja protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Nakon ceremonije potpisivanja, predsjednici Vučić i Erdoan prošetat će glavnom ulicom Novog Pazara.

Ovo će, inače, biti druga posjeta Erdoana Novom Pazaru. On je Novi Pazar posjetio 2010. godine, dok je bio premijer Turske.

U gradu su već istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave. Sa tim zastavama je sinoć oko 300 novopazarskih taksista prodefilovalo gradom, trubeći sirenama. 

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoanovog imena stoji srce. 

Gradski bedem je također u znaku dolaska dvojice predsjednika, na kojem je laserom napisano: "Dobrodošli predsjednici Erdoan i Vučić"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.