REGION

Evo kakva nas zaista zima čeka: AccuWeather otkrio gdje će biti jezivo hladno

Avaz.ba

21.10.2017

Ovog ljeta temperature su dostizale ekstremne podioke u termometru, a zima koja nam predstoji bit će blaga. U decembru, januaru i februaru očekuje nas količina padavina koja će biti manja nego što je uobičajeno za ovo doba godine.

Ljudi koji vole zimu, njoj se najviše raduju zbog snijega, međutim ove godine snježni pokrivači se neće dugo zadržavati, i možemo ih očekivati tek u drugoj polovini zime, tačnije krajem januara i tokom februara, prema najnovijim predviđanjima AccuWeathera.

DECEMBAR

U prvoj polovini mjeseca decembra, maksimalne dnevne temperature će biti u plusu, i očekujte da idu do deset stepeni iznad nule. Uglavnom će vrijeme biti oblačno sa povremenom pojavom kiše.

U drugoj polovini decembra doći će do blagog pada temperature, ali će i dalje maksimalna dnevna temperatura biti iznad nule.

Onima koji se griju na drva, ugalj, struju ili plin, ovakvo vrijeme donijet će uštedu novca.

JANUAR

Prva polovina mjeseca koji označava početak nove godine, biz će uglavnom sunčan, sa dnevnim temperaturama koje će biti iznad nule.

FEBRUAR

Najavljene temperature za mjesec koji je inače poznat po hladnoći, neće biti niske, tačnije minimalne temperature će biti oko pet stepeni ispod nule, a maksimalne će biti iznad nule, što je zaista neobično za ovo doba godine.

Zima u sjevernoj i u dijelovima zapadne Evrope bit će obilježena većim stopama padavina, za razliku od Balkana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.