REGION

Nožem napao medicinskog tehničara, prijetio da će ga zaklati

Avaz.ba

22.10.2017

Policija je u Prijepolju uhapsila mještanina ovog grada zbog sumnje da je u službi Hitne pomoći ovdašnje bolnice u subotu rano ujutru napao medicinskog tehničara Amela Baliju (35) i pretio mu da će ga zaklati.

Uhapšeni mještanin je u subotu oko pola četiri ušao u prostorije Hitne pomoći i zatražio pomoć.

 -Pošto je dežurna doktorica pričala na telefon, rekli smo mu da sačeka. Ubrzo, pošto mu je doktorica prišla, počeo je da je vrijeđa, da viče na nju, treba li doktorica da bude tako našminkana, da ima takvu kosu, da ga pregleda sa lakiranim noktima - ispričao je danas Balija novinarima.

Medicinski tehničar, pokušao je, kaže, da smiri nervoznog pacijenta, zamolio ga je da sjedne.

-Sjeo je, a onda zavrnuo majicu i rekao mi: “Imam nešto za tebe”. Ispod majice izvukao je veliki nož, uspio sam nekako da ga uhvatim za ruku, on je nož podigao skoro do visine mog vrata... Tada je u prostoriju utrčao i portir, a ja sam uspio da krenem prema sobi za tehničare... On je bio za mnom, pokušao je da me udari, uspio sam nekako da pritovorim vrata pa je nož ostao zaglavljen izmedju vrata i štoka... Vikao je na mene “zaklat ću te Turčine” – ispričao je danas Balija.

Razjareni pacijent pošto nije uspio da uđe u sobu kod Balije, krenuo je hodnikom, dežurna doktorica uspjela je da otrči na sprat i pozove policiju.

Uhapšenog pacijenta u bolnici, kažu, poznaju od ranije jer živi blizu ove ustanove. Znaju ga kao mirnog čovjeka od koga se, kažu, nikada ne bi moglo očekivati ono što je uradio.

Poslije hapšenja, uhapšeni će biti predat Višem tužilaštvu u Užicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.