REGION

MUP daje pet hiljada eura za informaciju o jednom od najtraženijih bjegunaca u Evropi

Avaz.ba

22.11.2017

Hrvatska policija osigurala je novčana sredstva u iznosu od pet hiljada eura, a bit će isplaćeni davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i hapšenja jednog od najtraženijih bjegunaca u Evropi Darjana Ješovnika, kojeg Hrvatska traži zbog teškog kaznenog djela, izvijestio je u srijedu MUP.

Ješovnik je u bijegu od 2011. godine, a sumnjiči ga se da je bio dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj. Većina članova zločinačkog udruženja uhapšena je u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije.

Ješovnik je na listi najtraženijih bjegunaca u Evropi (EU Most Wanted) na prijedlog hrvatske policije kao članice ENFAST mreže.

MUP je pozvao građane da - ako imaju bilo kakvu informaciju da im dojave putem profila traženog bjegunca. Dojaviti se može i anonimno, a svaka informacija je dragocijena.

Ako dođe do hapšenja bjegunca, iznos novčane nagrade bit će isplaćen izravno davatelju obavijesti, a skladno s važećim pravnim propisima MUP-a, navodi MUP na svojoj internetskoj stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.